Site icon הפורטל הישראלי ל-NLP

7 שיטות פשוטות לפיתוח ביטחון עצמי (+אתגר לרציניים בלבד)

היי,

בשבוע שעבר הבאתי שיטה פשוט להכנת נאום משכנע תוך 5 דקות בלבד. השבוע, רציתי לחזור למסע שלנו בעקבות פיתוח הכריזמה הטבעית שלנו ולהביא 7 שיטות פשוטות לביצוע שיחזקו את הביטחון העצמי שלך.

ממש כמו לזכות בלוטו

מבחינה שיווקית, היה עדיף שאגיד שיש סיבה לכך שאנשים לא עושים את הדברים שהם היו אמורים לעשות. הרי זה בטוח ההורים אשמים. או הסביבה. או הילדים. או המצב הכלכלי. או המטלות. או אמונות מגבילות. או כל תירוץ אחר שהם יכולים לתת לעצמם.

האמת הטיפה'לה לא נעימה היא כזאת: אנשים לא עושים דברים כי יש להם תירוץ טוב לא לעשות אותו. בדיוק מה ששמעת. הרבה יותר כיף לא לשנות הרגלים. ללכת על הקצר. הבטוח. זה שאולי לא הכי נעים אבל מאפשר לשמור על הרוטינה היומית.

בגלל זה שינוי קצת מרתיע אנשים. מצד אחד הם רוצים לקבל את התוצאה. מצד שני… לא מוכנים לעשות את מה שברור להם שצריך לעשות כדי שזה יעבוד. בדיוק כמו השאיפה לזכות בלוטו. לא לעבוד ולגרוף את התוצאה הרצויה.

השאיפה הזו, שמישהו מבחוץ יגיע ויסדר את החיים/ העסק/ מצב זוגי שלנו, היא שאיפה ילדותית. כזו שבקצה שלה יש מישהו שימכור לנו את "המוצר האחרון שנצטרך אי פעם". כזו שתשאיר אדם פראייר רק כי מכרו לו את החלום שאלה שמשקיעים במשהו שעובד הם דווקא הפראיירים.

זה לא שאין מוצרים, שירותים או קורסים שיכולים לעזור לנו להשתפר. דווקא צורת המחשבה שלנו היא זו שצריכה להשתנות קודם כדי שיהיה לנו ביטחון בעצמנו וביכולותינו. הרי אם מישהו או משהו גורמים לנו להרגיש ביטחון עצמי, הוא לא באמת עצמי, נכון?

איך לשפר את הביטחון העצמי שלך בקלות?

עכשיו, ברור לי דבר אחד – אם הגעת לבלוג הזה, השאיפה שלך היא להצליח הרבה יותר בחיים. לכן, חשוב לי לעזור לך ליצור מסגרת שתעזור לך למצות את הכתוב פה יותר. במאמר זה יובאו 7 שיטות לשיפור ביטחון עצמי. חלקן מוכרות יותר וחלקן פחות. חלקן קשורות ל-NLP וחלקן לא.

עם זאת, אני מוכן להתערב עם עצמי (על "צדק" כמובן) כי גם אם חלקן מוכרות לך, לא יישמת אותן הלכה למעשה. אין צורך להודות בזה. שנינו יודעים את האמת. ושנינו יודעים שבאמת הגיע הזמן לעשות את הצעד שיקדם אותך לעבר המטרות שלך.

לכן, רציתי לאתגר אותך – אם באמת חשוב לך לפתח את הביטחון העצמי שלך, אפשר לקחת דרך אחת בלבד ולהתחייב אליה ל-30 ימים בלבד. רק אחת. את המעקב אחרי ההצלחה, ניתן לעשות כמובן בקישור הבא שנמצא ברשת החברתית שלנו: אתגר 30 הימים (וזה הקישור לחוקי האתגר).

כמובן שאף אחד לא מכריח אותך לעשות את זה. אפשר גם סתם לקרוא את המאמר. ולחכות אתו קצת. ואז להפתיע את עצמך עם זה שלא השתפרה שום תוצאה בחיים שלך. בחירה שלך. באמת. אף פעם לא הכרחתי אדם להצליח.

אלו הן השיטות שיעזרו לך לחזק את הביטחון העצמי, הדימוי העצמי וכל דבר עצמי שמחובר אליך:

1. להכין יומן ניצחונות – בכל יום, יש לפחות דבר אחד שמצליח לנו. אפילו אם הוא קטן ונתפש כמובן מאליו. זה הזמן להפסיק לקחת הצלחות אישיות כמובן מאליו בכל מקרה. את הדבר הזה, המוצלח, נכתוב ביומן שנקנה מראש. וכן, זה בסדר לרכז את זה במזכרים בסלולר.

בכל פעם שיש לנו מצב רוח רע, נפתח את יומן הזיכרונות ונקרא בו קצת. ההרגל שייווצר כתוצאה מכך ירגיל אותנו להתמקד בהצלחות שלנו ובכך ישפר את הביטחון העצמי הכללי שלנו (זה שקשור לדרך שבה אנחנו מרגישים ביחס לעצמנו ולעולם) באופן מהותי.

2. להיכנס למשטר כושר – הרבה מאוד אנשים מזניחים את הכושר שלהם. אחרי הכל יש להם עבודה. וילדים. וסידורים. ומטלות. ותירוצים. מפה ועד הודעה חדשה. אחרי הכל, למי יש זמן ללכת לחדר כושר. ומה עם התירוצים. צריך להשיג תירוצים-סיטר. ולשלם להם לשמור על התירוצים עד שנסיים.

עכשיו ברצינות, לצאת לצעידה של שעה עד שעתיים פעמיים בשבוע זה לא כזה אתגר מטורף. גם לא לעשות כמה סטים של שכיבות שמיכה או בטן. פעם ביומיים. לא צריך חדר כושר בשביל זה. וזה לוקח רק כמה דקות לפני המקלחת.

מעבר להזרמת הדם ולשיפור הבריאותי שבעניין, אני בטוח שמחמאות על הירידה במשקל תמיד יתאימו לביטחון העצמי שלך. וגם הידיעה שהתחייבת למשהו ועמדת בו. למרות הפיתויים והתירוצים. זה באמת שווה את זה.

3. לעשות כל דבר באופן מיידי – זו שיטה שכתבתי עליה מיליון פעם פה בבלוג ואחזור עליה עוד מיליארד. בכל פעם שאנחנו אמורים לעשות משהו ואומרים לעצמנו בראש "עוד מעט" או "אחרי ה…" זה בדיוק הזמן להגיד לעצמנו "נו באמת" ולעשות את זה בו במקום.

4. לרדת ממצב "טייס אוטומטי" – ההרגלים האוטומטיים מכוונים לרוב האנשים את החיים. ממש עד רמה של "לישון את שעות הערות שלהם". אם חשוב לנו להתחיל להרגיש יותר בטוחים בעצמנו, עלינו להחזיר את השליטה שלנו במעשים שלנו ובתוצאות שלנו.

כדי לעשות זאת אפשר לעשות ניסוי מעניין – בכל יום, נעשה משהו שונה מהרגיל. אם אנחנו רגילים לנסוע במסלול א' לעבודה, ניסע ב-ב'. אם אנחנו רגילים לצחצח שיניים ביד ימין, נצחצח בשמאל. החוק הוא מאוד פשוט – בכל יום עלינו ליצור שינוי אחר בהרגלים שלנו. אגב, זה של אתמול הוא לא אחר.

5. להכיר אדם חדש אחד ביום – בדרך כלל אנחנו מקיפים את עצמנו באנשים שאנחנו כבר מכירים. בכל תחום בחיים אגב. אם נרגיל את עצמנו להכיר אדם חדש אחד ביום, נפתח גם את יכולות התקשורת הבין אישית שלנו וגם האמונה שלנו בכך שאנחנו עשויים לעניין לפחות אדם אחד חדש ביום.

ואם כבר מכירים אדם חדש אחד ביום, חשוב לשים לב שזה יהיה אדם שנרצה להיות בסביבתו. מישהו שיעודד אותנו להצליח. ייתן לנו השראה להיות יותר. יפרגן לנו על ההצלחות שלנו. יהווה השראה להמשך חיזוק הביטחון העצמי שלנו.

6. להתרגל להפריד ביננו לבין ההתנהגות והתוצאה שלנו – רוב האנשים נוטים להאמין כי יש אנשים מוצלחים וכאלה שלא. ואז מתבאסים שהם נתקעו עם התוצאה הקבועה שלהם. לעומת זאת, בתפישה ה-NLPיסטית אנו מדגישים כי אדם הוא יותר מאשר ההתנהגויות והתוצאות שלו.

ויש לזה סיבה: אם יש אדם שמבצע משהו ויש לו תוצאה שלילית, עכשיו הוא לא "תקוע עם מי שהוא". עכשיו, הוא יכול לבחון את הדבר שעשה ויכול לשפר את מעשיו. כך, הוא יכול לקחת אחריות על התוצאות שלו דרך התאמת ההתנהגות לתוצאות שהוא מקבל.

אם נבחן כל מעשה שלנו בצורה שכזו, יהיה לנו קל יותר לשלוט בתוצאות שלנו ובהתאם לכך – לחזק את הביטחון העצמי שלנו ביכולתנו להוציא את המיטב מכל מצב שהוא.

7. להשקיע בין שעה ל-4 שעות ללמידת משהו יעיל ביום – כאשר אנחנו לומדים לעשות משהו חדש (בעיקר אם זה משהו שאנחנו יכולים להשתמש בו ביומיום שלנו) אנחנו מאמינים בעצמנו קצת יותר. לכן, נקציב לפחות שעה ולכל היותר 4 שעות (צריך גם לעבוד ולחיות, כן?) לשיפור היכולות שלנו.

זהו להיום. היום המטרה שלנו היא להגיע לפעולה בהקדם. לכן, אשמח לקרוא בפורום אתגר 30 הימים על ההתקדמות של כל מי שייקחו את האתגר ובינתיים אשמח גם לשמוע – מה דעתך על המאמר?

המשך יום מעולה,
ליאור

Exit mobile version