Site icon הפורטל הישראלי ל-NLP

7 טיפים קטנים שיכפילו את הביטחון העצמי שלך… בלי להתאמץ בכלל

היי,

בפעם הקודמת, הבאתי 5 דברים שפשוט אסור להגיד ללקוחות שלנו (ומה לעשות במקום). הפעם, רציתי לחזור למסע שלנו בעקבות פיתוח האישיות הכריזמטית שלנו ולהתמקד בנושא שלא כתבתי עליו כבר די הרבה זמן – הביטחון העצמי שלך.

כמו עלה נידף

מחיאות כפיים. והוא התיישר בכיסא. חיכה שהמרצה יעלה על הבמה. איזה כיף הולך להיות. הפעם, הוא ילמד סוף סוף איך לעשות את הכסף הגדול שעשה. וזה כנראה הדבר שהיה חסר עד עכשיו במשוואה. אחרת לא היה לו הסבר למה העסק שלו עדיין לא עושה את המיליונים שהבטיחו לו.

הוא ישב מרותק במשך שעות. שתה את הדברים בצמא. כאילו היו טיפות המים האחרונות באמצע המדבר. מסכם את המילים בקפידה. זה הרי זה. הדבר שחיפש. והדברים נשמעו כל כך הגיוניים. כאילו שזה היה טיפשי מצדו לא לדעת אותם.

אחרי שבוע של יישום, התוצאות החלו להגיע. לא במבול מטורף של שיחות. אבל קצת. וזה התגבר. אז הוא הרגיש מרוצה. עד השיחה עם החבר השכיר שלו. מה זה. הלכת לעוד גורו והשטויות שלו. נו תפסיק עם השטויות. במקום לעשות את זה ככה, תעשה את זה אחרת.

אז הוא הקשיב לחבר. הרי זה חבר. והוא יודע על מה הוא מדבר. לשנייה הרגיש קצת טמבל שהאמין למרצה ההוא. ולמרות שהתוצאות החלו לרדת, החבר הבטיח שהן יעלו. זה הגיוני. גלים בעסק. העיקר שלא להקשיב לעוד איזה גורו.

מצד שני, הטיפ של החבר לא עזר. עכשיו, הוא כבר לא ידע למי להאמין. ואיפה שהוא בתוך הראש, הוא דווקא רצה להמשיך לעשות את מה שהמרצה אמר. הרי כשהוא יישם, הוא ראה תוצאות. אבל החבר… הוא לא רצה שיחשוב עליו שהוא אידיוט.

וכך הוא ישב חושב במעגלים. במשך שעות. כמו עלה נידף ברוח.

למה ביטחון עצמי זה בולשיט?

אחת הסיבות שאנשים לא מצליחים לממש את הפוטנציאל שלהם היא כי אין להם ביטחון עצמי. או לפחות זה מה שהם מאמינים. לו רק היו מעזים יותר. מרגישים יותר בטוחים ביכולות שלהם. אז היה להם הכל. כל הדברים שנגזלו מתחת לאפם.

ספוילר: אין דבר כזה "ביטחון עצמי". גם כשאני משתמש בביטוי הזה, אני מרגיש שאני מרמה אותך בצורה כל שהיא. בעיקר כי לא מדובר בדבר אחד ויחיד שאם נחזק אותו, ייפתחו שערי שמיים וההצלחה תיפול עלינו כמו שהייתה אמורה.

יש הרבה רמות שבהן אנו יכולים להרגיש בטוחים יותר בעצמנו. אנו יכולים להרגיש בטוחים ביכולת שלנו לבצע משהו אם עשינו אותו מספיק. אנו יכולים להרגיש בטוחים להגיב במצב מסוים, אם למדנו איך להתמודד אתו והתנסינו בכך. או להרגיש שלא משנה מה יקרה, נדע להתמודד.

כמו שאפשר להבין מדבריי, אני לא אוהב את המונח ביטחון עצמי. ולא רק כי אין "ביטחון עצמי" אחד. אלא כי מגיל קטן מלמדים אותנו מה משפיע על הביטחון העצמי שלנו. ואלה בעיקר דברים חיצוניים. כך שעל פניו, אם נאמין במה שלמדנו בעבר, נהיה תלויים בעיקר באחרים המשפיעים על הביטחון שלנו.

לכן, אם נרצה לבנות "ביטחון עצמי" אמתי שבו אנו שולטים באמת עלינו לדעת כיצד לקחת אחריות על כל סוגי הביטחון העצמי שלנו. וכדי לעשות זאת, עלינו לשלוט במידע שנכנס לראש שלנו ולמקד את עצמנו בכיווני החשיבה הנכונים.

7 טיפים קטנים שיעזרו לנו להכפיל את "הביטחון העצמי" שלנו

כאשר אנו מעוניינים להרגיש יותר בטוחים בעצמנו וביכולותינו, עלינו למקד את עצמנו בדברים הנכונים. 7 הטיפים הבאים יעזרו לנו לעשות זאת:

1. להפסיק לקבל עצות מכולם… – לכל אדם יש עצה בכל נושא היום. והוא שמח לתת לנו אותה. במיוחד בישראל. עם זאת, ככל שאנו מקבלים יותר עצות גדל הסיכוי שנקבל עצות מנוגדות. ואז, במקום להתקדם רק ניתקע במקום במחשבות על "ומה אם הייתי… אבל מצד שני…".

2. …ולהתחיל להקשיב לבעלי ניסיון מוצלח אמתי – בעל ניסיון מוצלח אמתי הוא לא בהכרח קנה מידה לדרך היחידה שבה משהו יעבוד. עם זאת, יש לו ניסיון. הוא כבר עשה את זה. נפל את הנפילות שלו. שווה להקשיב לו יותר מאשר לאדם שאין לו טיפת ניסיון אבל יש לו דעה בנושא.

3. להפסיק להתמקד באופטימיות ובפסימיות… –  אני יודע, מספרים לנו שעדיף להיות אופטימיים. ופסימיות היא לא טובה. מצד שני, על פי ה-NLP זה לא נכון. כי זה לא משנה אם אנו אופטימיים או פסימיים. כל עוד אנו משתמשים בנטייה הטבעית שלנו בצורה היוצרת תוצאות.

4. …ולעבור להתמקד בפרואקטיביות ובריאקטיביות – תוצאות מובילות לתחושת ביטחון גדולה יותר בעצמנו ובכישורים שלנו. לכן, עלינו להעביר את המיקוד מאופטימיות ופסימיות למידה שבה אנו בוחרים אם להיות תמיד בעמדת תגובה לדברים שקורים (ריאקטיביות) או ליזום את האירועים (פרואקטיביות).

5. לשבור את מחסום ה"טבעי" – עבור חלק מהאנשים, ליזום זה לא דבר טבעי. עם זאת, כמעט כל דבר שאנו לומדים הוא לא טבעי בהתחלה. הוא הופך להיות "טבעי" ברגע שעשינו אותו מספיק. לכן, עלינו להשתדל לעשות דברים (כמו ליזום) בצורה מודעת עד שהם יוטמעו בנו בצורה מושלמת.

6. להפסיק למדוד את עצמנו ביחס לאחרים… – לפעמים זה יהיה הבוס שלנו שיגדיר לנו מהן תוצאות טובות. לפעמים אנו נעשה את זה ביחס לאחרים שעובדים אתנו. עם זאת, כל עוד אנו תלויים באחרים, תחושת הביטחון שלנו תהיה תלויה בהם. לכן, רצוי להפסיק.

7. …ולהתחיל להצטיין ביחס למדדים שלנו – במקום להשוות את עצמנו לאחרים, כדאי להתחיל להציב לעצמנו מטרות. הן צריכות להיות אפשריות, ממוקדות, מתוזמנות, מדידות והכי חשוב – מאתגרות. לכן, ניצור לעצמנו מטרות הגיוניות שבכל פעם ידחפו אותנו עוד קצת קדימה. ולהשתדל לשבור אותן. רק כדי להוכיח לעצמנו שיש בנו מצוינות.

נקודה לסיכום: השילוב בין 7 הטיפים הנ"ל אולי לא יהפוך אותך לסופרמן (או וונדרוומן בהתאמה) כבר מחר. עם זאת, הוא יעזור לך לשים את הקווים המנחים בדרך לתחושת הביטחון שתמיד רצית. ויעשה זאת בצורה יציבה ויעילה הרבה יותר מאי פעם

זהו להיום. עכשיו אשמח לשמוע מה דעתך על המאמר?

המשך יום מעולה,
ליאור

Exit mobile version