חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
positivethinking

איך נגרום לחשיבה חיובית לעבוד עבורנו באמת ב-4 צעדים פשוטים?

היי,

בפעם הקודמת, חשפתי את שיטת ה-CHS המאפשרת לנו "לפרוץ" לליבת הזהות של האדם שמולנו, להביא אותו לבחור במה שנרצה ולהגן על בחירתו. הפעם, רציתי לענות על שאלה שעולה שוב ושוב במיילים ששולחים קוראי הבלוג – איך לגרום לחשיבה חיובית לעבוד?

להתגבר על המלחמה הפנימית

נושא החשיבה החיובית הוא נושא מרתק. הרי מי לא היה רוצה להרגיש יותר בטוח בעצמו. לכוונן את תת המודע, כך שיביא אותו אל התוצאות הרצויות בקלות גדולה יותר. ובכלל, להאמין שכל היקום עושה יד אחת כדי להביא אותנו לתוצאות שרצינו.

מצד שני, זה לא תמיד כל כך פשוט להפסיק את השיחה הפנימית השלילית שרצה שם ברקע. התרגלנו אליה. זו "האמת הפנימית" שלנו והיא אינה עושה לנו הנחות. מקפידה להזכיר לנו מי אנחנו באמת. מתי אנחנו מוכרים לעצמנו לוקשים ומתי אנחנו מדברים לעניין.

כל מי שניסה "פשוט להחליף את השיחה הפנימית השלילית בחיובית" (כמו שכתוב בספרי ההתפתחות האישית) גילה את זה. למרות שחלק מהאנשים מניח שזה קורה רק לו. בינינו, זה קרה לכמעט כל מי שאני מכיר וניסה את זה. כן, כולל לי בתחילת הדרך.

אז איך כן מצליחים להתגבר על הצד ההוא?

מתוך ניסיוני האישי גיליתי שוב ושוב כי ככל שאנחנו מתנגדים יותר למשהו כך הוא מתחזק. לכן, כשאנחנו רוצים לשכנע את עצמנו לחשוב בצורה חיובית, עלינו להימנע מלהילחם עם עצמנו. ועל אחת כמה וכמה כשיש דרך אחרת.

כדי לעשות זאת בצורה יעילה, עלינו קודם כל להבין כי חשוב לאותו חלק ביקורתי במחשבותינו להיצמד לאמת. ובדומה לשכנוע של אדם אחר, עלינו להשתמש בצורת החשיבה שלו כדי להוביל אותו לחשוב כמונו. איך נעשה זאת?

השיטה הבאה תאפשר לנו לרתום את הצד הביקורתי ולהתחיל לחשוב בצורה חיובית ב-4 צעדים פשוטים:

  1. להפסיק למכור לעצמנו בולשיט… – הלוואי והיה קל לשנות את הדימוי העצמי שלנו במשפט. רק להגיד את ההיפך מהמציאות וזהו. עם זאת, עבור החלק הביקורתי במוח שלנו, זה פשוט לא עובד בצורה הזו. לכן, הוא מקפיד לאפס אותנו מול תוצאות העבר.
  1. …ולהכיר גם בתוצאות העבר החיוביות – אוקיי, החלק הביקורתי לא מוכן שנמציא דברים על עצמנו. עם זאת, אין לו בעיה שנכיר בתוצאות החיוביות שכן השגנו. לכן, עלינו להיזכר בתוצאות החיוביות (ולו הקטנות ביותר) שקיבלנו ולמקד את עצמנו בהן מבלי לסתור את השליליות.
  1. להתמקד בתוצאה חיובית קטנה… – עכשיו, כשיצרנו את הבסיס לחשיבה החיובית, עלינו להתחיל לחזק אותה. כדי לעשות זאת, עלינו להחליט להשיג תוצאה שמוכיחה את השיפור. בינינו, כדי לעשות זאת כדאי להתחיל דווקא ממשהו קטן שקל יחסית להשיג.
  1. …ולהשיג אותה – השגת תוצאה חיובית קטנה מדרבנת אותנו לשאוף להשיג עוד אחת. במיוחד אם זו אחת כזו שאחרים רואים ומפרגנים לנו עליה. וככל שאנחנו משיגים יותר תוצאות חיוביות, קל לנו להתחייב לתוצאות גדולות ועוצמתיות יותר.

ככל שנשתמש יותר ב-4 הצעדים הפשוטים האלה, כך יהיה לנו קל יותר לחשוב בצורה חיובית יותר על עצמנו. ולא סתם חשיבה חיובית – חשיבה חיובית שמגובה גם בתוצאות. וזו באמת המהות של העניין. הרי אין טעם בסתם מחשבות בהקיץ שלא מגובות בדבר, נכון?

עכשיו מסקרן אותי לקרוא בתגובות פה למטה מה דעתך על המאמר?

שיהיה לך שבוע מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

2 תגובות

  1. מה יעשה בן אדם שבתחום מסוים לא היה לו בעבר תוצאות חיוביות (אפילו לא תוצאה חיובית קטנה) אלא רק שליליות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, בשבוע הבא נפתיע אותך!

זה הזמן להירשם לרשימת התפוצה שלנו

בכל שבוע, אנחנו מעלים מאמר חדש על שפת הגוף, תת המודע, NLP והשימוש בפסיכולוגיה יישומית כדי לשפר את החיים שלנו. אם בא לך שנעדכן אותך כשעולה מאמר חדש, כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האימייל שלך בשדה הבא וללחוץ על הכפתור:

רוצים גישה לקורסי ה-NLP שלנו ולשלם רק 200 שקלים?