קטגוריות מאמרים
על האתר
censorship

אין לך את הזכות לדיעה משלך (פירורי תובנות 46)

כל אחד רוצה שישמעו אותו. כל אחד רוצה שידעו שיש לו דיעה. כי היא חשובה לו. כי היא חלק ממי שהוא. כי היא מצדיקה את הקיום שלו בתוך השיחה. אם לא תהיה לנו דיעה בתוך שיחה, כך רבים חושבים, אנחנו נאלץ לשבת בצד ולשתוק.

זה יגרום לנו להרגיש לא חשובים. לא ראויים. לא חלק מהשיחה. לא חלק ממי שבאמת שווה משהו בתוך הקבוצה. אלה שמדברים. אלה שיודעים להביע את הדיעות שלהם באופן רהוט. אלה שלדעתנו מנהיגים את הקבוצה. אנחנו לא רוצים להיות המונהגים.

כל אחד זורק את הדיעה שלו לתוך השיחה. בהתחלה אחד אחרי השני. אחר כך אחד על גבי השני. אחר כך אחד על חשבון השני. אם הוא לא חושב כמונו, הוא בטוח טועה ולכן חייבים להוכיח לו אחרת. הרי הדיעה שלנו היא הנחשבת. אחרת נהיה לא חשובים.

אז אנחנו מתחילים לשים את הדיעות שלנו במקום אנשים אחרים. סותרים את הזכות שלהם לחשוב אחרת. סותרים את הזכות שלהם להחזיק דיעה ששונה משלנו. הופכים את המצב למצב של "אנחנו והם". "אנחנו" הצודקים. "הם" הטפשים, התמימים והאכזרים.

"הם" אלה שלא באמת מבינים מה קורה. "הם" אלה שמסכנים את כל השאר מתוך חוסר חשיבה. "הם" ו"הם" ו"אנחנו" ו"אנחנו". ואז הם ואנחנו מפסיקים לתקשר. לא כיף לשבת עם מישהו שלא מעריך אותך. מישהו שחושב שהדיעה שלך היא מקור כל הרוע.

מפסיקים לדבר. ורק שאלה אחת מהדהדת: מה יותר חשוב, להרגיש חשובים לבד או לתת לגיטימציה גם לדיעות שלא מסכימים איתן?

יום מעולה לכולם,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

רוצה לקבל עדכון שבועי?

במשך 16 שנים אנחנו מעלים בכל שבוע מאמר חדש לבלוג על NLP, שפת גוף, שכנוע, פסיכולוגיה שימושית והשימוש שלהם בחיים שלך. היית רוצה שאעדכן אותך ביום שני כשיעלה המאמר הבא?

* העדכון הוא ללא תשלום והפרטים שלך מוגנים אצלנו מספאם

אם המאמר הזה מעניין אותך, בשבוע הבא נפתיע אותך!

זה הזמן להירשם לרשימת התפוצה שלנו

בכל שבוע, אנחנו מעלים מאמר חדש על שפת הגוף, תת המודע, NLP והשימוש בפסיכולוגיה יישומית כדי לשפר את החיים שלנו. אם בא לך שנעדכן אותך כשעולה מאמר חדש, כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האימייל שלך בשדה הבא וללחוץ על הכפתור: