קטגוריות מאמרים
על האתר
loading

אינדיקציה (פירורי תובנות 239)

אחד הדברים הכי חשובים בבניית אתר אינטרנט מורכב הוא האינדיקציה. אותו סימן שעוזר לנו לדעת איפה אנחנו. שהגענו למקום הנכון. שהאתר עולה ולא נתקע. לראות אחוזים זזים. קו שמתמלא. המילים הנכונות בעמוד שאומרות לנו – הגעתם למקום שחיפשתם.

בחיים לא תמיד יש לנו אינדיקציה. לא תמיד יש סימן. לא תמיד ההצלחה נראית לעין בזמן שאנחנו יוצאים אליה. ולהיפך. בתחילת הדרך, אנחנו סופגים מפלות. הניצחונות, הם כל כך קטנים עד שלפעמים הם בלתי נראים. וזה לא אומר שאין.

לפעמים ההתקדמות היא קטנה. או שהיא לא בולטת לעין. כמו יסודות שיוצקים באתר בנייה סגור. מצד אחד, זה עשוי להוציא קצת את האוויר מהמפרשים. עושה רושם כאילו שאנחנו עושים את הדבר הנכון שוב ושוב ואין שום התקדמות.

ברור לנו שזה הבסיס. שזה הדבר שעליו ייבנה הדבר היציב בעתיד. וברגע שהיסודות יתייצבו, הבנייה תתפוס תאוצה. ואז, נוכל ליהנות מההתקדמות. לעשות את מה שאנחנו אמורים לעשות. לממש את מי שאנחנו ואת מה שאנחנו יודעים לעשות.

רק שבזמן שאנחנו נמצאים באותו שלב התחלתי… יש לנו ספקות. אנחנו לא יודעים שנצליח. אין לנו ביטחון. התזוזה היא מאוד איטית וקטנה. כמו צבירת תאוצה בשלבים המאוד ראשוניים. ואין לנו שום הוכחה. שום אינדיקציה.

יש רק דרך אחת לדעת איפה אנחנו ביחס להתקדמות שלנו – להציב מטרות. כאלה שאפשר למדוד. מתי הן אמורות להתממש. איך נדע אם הגענו אליהן. איך זה ייראה כשנגיע אליהן. ואז לצאת לדרך. לכבוש אחת בכל פעם.

כמו ילד קטן שלא מסוגל להבין איך סיבוב הדוושות באופניים גורם לגלגלים להסתובב. הוא יכול להסתכל כל הזמן על הגלגלים בזמן שרגליו מסובבות את הדוושות. רק שבשיטה הזו, הוא ייפול הרבה. יתקדם מעט. ולא יוכל לצבור את הביטחון הנדרש כדי לרכב.

או שהוא יציב מטרה. להגיע לראש הגבעה. ויסובב את הדוושות ברגליו הקטנות. כשיגיע לראש הגבעה, הוא יידע ששום דבר אחר לא גרם לכך. ויותר מכל הסבר תאורטי שיוכל לשמוע, הוא יהיה משוכנע. כי הוא חווה את סיבוב הדוושות. פיתח יכולת. צבר ביטחון. והכי חשוב – הבין. ולא רק ידע.

שיהיה לכם סופ"ש מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

4 תגובות

      1. היי שלמה,

        בוודאי: נגיד לצורך הדוגמה שאתה רוצה להתרגל לעשות שכיבות סמיכה בכל יום לפני המקלחת וכרגע אתה לא יכול לעשות יותר מ-4 ברצף. אתה מחליט שבעוד חצי שנה (נניח ב-4 ליוני) תעשה 10 שכיבות סמיכה בכל יום לפני המקלחת.

        לפני שאתה מתחיל להעלות את רמת הקושי, אתה תרצה להטמיע את ההרגל לעשות שכיבות סמיכה לפני המקלחת. לשם כך, אתה תבחר בטווח הקרוב לעשות שכיבת סמיכה אחת לפני המקלחת בכל יום בחודש הראשון. אחרי שתיצור את ההרגל בחודש הראשון, אתה תוסיף בכל חודש לאחר מכן רק עוד 2 (חודש ראשון רק 1 לפני המקלחת, חודש שני 3, חודש שלישי 5, חודש רביעי 7, חודש חמישי 9 ובחצי השנה כבר תהיה מוכן ל-10).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

רוצה לקבל עדכון שבועי?

במשך 16 שנים אנחנו מעלים בכל שבוע מאמר חדש לבלוג על NLP, שפת גוף, שכנוע, פסיכולוגיה שימושית והשימוש שלהם בחיים שלך. היית רוצה שאעדכן אותך ביום שני כשיעלה המאמר הבא?

* העדכון הוא ללא תשלום והפרטים שלך מוגנים אצלנו מספאם

אם המאמר הזה מעניין אותך, בשבוע הבא נפתיע אותך!

זה הזמן להירשם לרשימת התפוצה שלנו

בכל שבוע, אנחנו מעלים מאמר חדש על שפת הגוף, תת המודע, NLP והשימוש בפסיכולוגיה יישומית כדי לשפר את החיים שלנו. אם בא לך שנעדכן אותך כשעולה מאמר חדש, כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האימייל שלך בשדה הבא וללחוץ על הכפתור: