קטגוריות מאמרים
על האתר

משהו קבוע (פירורי תובנות 280)

הקצב עולה כל הזמן. צריך לעשות יותר. להספיק יותר. להשתנות יותר מהר. ואין באמת אפשרות לעצור ולנוח למספר רגעים. העצירה רק בולמת את התאוצה קדימה. ולוקח זמן לחזור לרוץ בקצב הרגיל של המציאות המשתנה.

רק שקשה מאוד לרוץ אם אין מקום קבוע להניח בו את הראש. מקום קבוע שבו יש לנו שקט. לא בהכרח שקט חיצוני. אלא שקט פנימי. מקום שבו אפשר לטעון את נקודת האיזון הפנימית שלנו. שמייצבת את הריצה המתמדת. מאזנת את שיווי המשקל הפנימי. ומאפסת אותנו.

זו הסיבה שמעברי דירה מערערים את רוב האנשים. לא רק האריזה של כל החיים שלנו לתוך קופסאות. לא רק שינוי ההרגלים והאנשים שסביבנו. לא רק ההוצאות הכספיות שנלוות לכל התהליך. אלא כי זו הנקודה הקבועה שלנו שזזה. הבלגן המסודר שלנו. המרכז.

הידיעה המרגיעה שבסוף כל יום מבולגן אנחנו חוזרים הביתה מאפשרת לנו להתמודד עם חוסר הוודאות של היום יום. עם הסביבות המשתנות. עם הסיכונים שאנחנו נאלצים לקחת. והיא זו שמהווה עוגן עבורנו. משהו שאליו אפשר לחזור. משהו קבוע.

תחושת הבית לא נובעת מהקירות. היא לא נובעת מהציוד או הריהוט. גם לא מהשכנים. היא נובעת מהידיעה שאפשר לעצור שם. ולהיות מי שאנחנו. בלי שיפוט. בלי הצורך להילחם על המקום שלנו. בלי הצורך לשים מסיכות. וזה כל הקסם שבבית.

אז ורק אז, המקום הזה שבו אנחנו יכולים לחזור לרוטינות הקבועות הופך לבית. והבית הוא אנחנו. שיקוף מלא של מה שמתרחש אצלנו בראש. ומתוך השיקוף הזה אנחנו יכולים להירגע לתוכו. כי הוא תמיד יכיל אותנו. ויאפשר לנו לחזור למרוץ בעוצמה גם מחר.

כי בית הוא לא בסך הכל קופסה שגרים בה. אלא בית. מקור ונקודת יעד.

שיהיה סוף שבוע מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

4 תגובות

  1. השאלה המעניינת היא מה קורה שאתה מבין שגם הבית שלך זה פרשנות שלך שהעיניים שלך קולטות מהמציאות? 🙂 למה שלא נהפוך כל דבר בחיים לסוג של בית 🙂 כי כדור הארץ זה הבית של כולנו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

רוצה לקבל עדכון שבועי?

במשך 16 שנים אנחנו מעלים בכל שבוע מאמר חדש לבלוג על NLP, שפת גוף, שכנוע, פסיכולוגיה שימושית והשימוש שלהם בחיים שלך. היית רוצה שאעדכן אותך ביום שני כשיעלה המאמר הבא?

* העדכון הוא ללא תשלום והפרטים שלך מוגנים אצלנו מספאם

אם המאמר הזה מעניין אותך, בשבוע הבא נפתיע אותך!

זה הזמן להירשם לרשימת התפוצה שלנו

בכל שבוע, אנחנו מעלים מאמר חדש על שפת הגוף, תת המודע, NLP והשימוש בפסיכולוגיה יישומית כדי לשפר את החיים שלנו. אם בא לך שנעדכן אותך כשעולה מאמר חדש, כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האימייל שלך בשדה הבא וללחוץ על הכפתור: