likeline

סימן חיים (פירורי תובנות 55)

זה יכול להיות סטטוס קליל או רב משמעות. מאמר חדש שהעלינו. שיתוף לאתר החדש שלנו או לחלק ממנו. זה יכול להיות איזה משהו מצחיק שמצאנו. השניות עוברות ומורטות את העצבים. ואז הלייק הראשון. עוד אחד. ועוד אחד. ואנחנו נרגעים.

כמות הלייקים בפייסבוק לא אומרת כלום על הסטטוס, המוצר, השירות או האתר שלנו. זה רק מעיד על העובדה שרוצים שנדע שהם מפרגנים לנו. זה נעים, זה נחמד ובינינו… זה גם אומר משהו על כמות האנשים שרוצים שנדע שהם תומכים בנו.

יש המון אנשים שקוראים את מה שכתבנו. יש המון אנשים שזה מעניין אותם. וחלקם, למרות שהם מזדהים איתנו ואפילו מכבדים אותנו מאוד פשוט לא יעשו לייק, ישתפו או יגיבו. לא כי הם רעים. אלא כי הם קראו הבינו ומוכנים להמשיך הלאה לדבר הבא. כמו דבורים.

אבל.

גם אם כתבת משהו ונדמה לך שאף אחד לא קרא, רצוי להמשיך. אין לך מושג אף פעם למי זה יגיע. מי יקרא את זה. את מי זה יתפוס בשניה שהכי היה צריך את זה. אחרי הכל, יש לך קוראי סתרים. והם צריכים את זה.

הלייק הוא לא העניין פה. האדם הוא העניין. מספיק אדם אחד שיקרא את הדבר שאותו שיתפת. גם אם זה הדבר השטותי ביותר בעולם שהעלה חיוך על פניו. לפעמים זה כל מה שהוא היה צריך באמת. הערך של חיוך הוא לעתים יקר מכל כסף.

במקום לחשוב על כמות הלייקים, מה דעתך לחשוב על סוג הערך שבא לך לתרום היום לאנשים שלך?

יום מעולה לכולם,
ליאור

 

 

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

2 תגובות

  1. יש בזה משהו…
    אמרת בדיוק את שאני חושב הרבה מאוד זמן.
    המרדף אחרי הלייקים הזה מעורר סלידה.
    משהו אישי –
    אני מאוד אוהב לכתוב, מנהל בלוג וכו'…
    הרבה פעמים אני נתקל באנשים ברחוב, מכרים שלי מהפייסבוק
    שאומרים לי "אני כ"כ אוהב את מה שאתה כותב" אבל מעולם
    לא עשו לי לייק. ממש מעולם. ואז אני שואל אותם
    "אז למה לא עשית לייק אם כ"כ אהבת" (כמובן שבהומור),
    והם פשוט לא יודעים איך להגיב.
    החשיבה של הערך בהחלט משפרת את התפיסה ומרחיבה את הקשת.
    בקיצור,
    אני אחד שקורא אותך המון, אבל לא עושה יותר מידי לייקים
    וגם אני, לא יודע איך לענות לך 😉

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, בשבוע הבא נפתיע אותך!

זה הזמן להירשם לרשימת התפוצה שלנו

בכל שבוע, אנחנו מעלים מאמר חדש על שפת הגוף, תת המודע, NLP והשימוש בפסיכולוגיה יישומית כדי לשפר את החיים שלנו. אם בא לך שנעדכן אותך כשעולה מאמר חדש, כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האימייל שלך בשדה הבא וללחוץ על הכפתור: