Site icon הפורטל הישראלי ל-NLP

מה נוכל ללמוד עלינו מהמהפכה במצרים? – חלק ב'

היי כולם,

בפוסט הקודם התחלנו לדבר על המהפיכות שקורות כרגע באזור שלנו ואיך הן קשורות אלינו וליכולת שלנו להצליח יותר בחיים ובעבודה. כמו שהבטחתי בפעם הקודמת, היום ניגע בשאלות שיאפשרו לנו להתמודד עם הדיקטטור הפנימי בתוכנו, שמדכא את היכולת שלנו להצליח, להשתפר ולגדול לתוך דמוקראטיה פנימית – שבה אנחנו באמת שולטים בבחירות שלנו ובכיוון שאליו חיינו מתקדמים.

בכדי להבין את השאלות ואת הדרך המדוייקת שבה נשתמש בהן נכון, נצטרך להבין כיצד אותם דיקטטורים שולטים בעם שלהם. רוב האנשים מעדיפים סדר, בעיקר אם הסדר כבר קיים ואם מישהו אחר יקח את האחריות על הסדר. אם תחשבו על כך לרגע, כל המנהיגים הדיקטטורים הגדולים בהיסטוריה עלו לשלטון מתוך דרישה של העם להחלפת השלטון.

כשהעם מפסיק לרצות לקחת אחריות ומאפשר למישהו אחר לקחת את האחריות עליו, הוא גם מעביר אליו את הכוח ומאמין ביכולתו להחליט לאן הוא צריך ללכת ומה הוא צריך לעשות. בשלב הזה, העם מפסיק לתפקד כאוסף של יחידים והופך להיות המון אחיד וממושמע שהשיג את מטרתו – לברוח מאחריות.

בשלב השני, הדיקטטור מתחיל לאהוב את מעמדו ויודע דבר אחד – העם רצה להסיר מעצמו אחריות ועם זאת, המון כהמון נוהג, ויום יבוא וההמון ידרוש את חירותו שוב.

כדי להמנע מכך המנהיג הדיקטטור נוקט באסטרטגיה של "הפרד ומשול" שבה הוא גורם לאנשים להתחלק בינם לבין עצמם לקבוצות (לפי דת, לאום, מין או כל דבר אחר שיכול להגדיר אדם) הנלחמות ביניהן על המשאבים הקיימים ובכך הוא מסיט אותם ממחשבות על התמרדות.

אוקיי, ואיך זה קשור אלינו?

במהלך חיינו אנחנו מחלקים את עצמנו, בתוך הראש שלנו לכל מני "חלקים" שלכל אחד מהם הוא אמנם אנחנו במסיכה קצת שונה עם חוקים ותפקידים המתאימים למסגרת כל שהיא. יש את ה"אני" שהוא איך שאנחנו מתנהגים מול הורינו, יש את ה"אני" שהוא אנחנו בתוך מסגרת העבודה, את ה"אני" שהוא אנחנו מול בני המין השני או בני זוגינו והרשימה עוד הולכת ונמשכת.

לעתים, מרוב שאנחנו מפוצלים לכל אותם חלקים, אנחנו כל כך עסוקים בתוך עצמנו ובתוך חיינו עד שאנחנו שוכחים מי אנחנו באמת ומאמינים לאמונות, שאותן למדנו מגיל קטן ועד היום, ובכך נותנים להן לנהל אותנו במקום שאנחנו ננהל אותן.

אחד הדברים שגרמו לי להתאהב ב-NLP הוא השליטה על חיי אותה קיבלתי תוך שימוש בצורת החשיבה הכל כך מיוחדת שמאפיינת אותה ולצורת החשיבה הזו בדיוק רציתי לחשוף אתכם היום. בכדי להבין על מה בדיוק מדבר, אני מזמין אתכם לענות על סידרת שאלות שיגרמו לכם להתחיל לצמצם את הפער בין מי שאנחנו למי שאתם יכולים להיות:

  1. מי אתם באמת? – רוב האנשים נוטים להגדיר את עצמם תוך כדי שהם מתייחסים לעצמם כ"בן של.." או "אבא של…", בתור אחת התכונות שלהם (כמו "חרוץ" או "עצלן" למשל) ובתור תוצאות אליהן הגיעו במהלך חייהם (כמו "הצלחה ב.." או "כישלון ב…"). כדי לענות נכון על השאלה, הגדירו מי אתם כרגע מבלי להתייחס למי שהייתם או מי שאתם רוצים להיות בעתיד.
  2. מי אתם רוצים להיות? – ביקום שבו הכל אפשרי ושיש לכם בו את כל הזמן והכסף שאתם צריכים, מה הייתם רוצים להשיג? מה הייתם רוצים להיות? מה מונע ממכם להשיג את זה כרגע? – עכשיו אתם צריכים לעצור שניה ולחשוב על הפער שבין התשובה לשאלה מספר 1 לתשובה לשאלה מספר 2. מה נמצא שם? מה עדיין אין לכם בכדי לעשות את הקפיצה בין מי שאתם היום למי שאתם רוצים להיות?
  3. איזה חלקים שלכם מתנגשים בדרך לשם? – אחרי שהגדרתם את מה שמונע מכם כרגע להגיע לאן שאתם רוצים להגיע, בדקו האם ישנם חלקים אצלכם שכרגע מתנגשים ובגלל שיש לכם התנגשות פנימית, אתם מונעים מעצמכם להגיע לשם?

מכיוון שהשאלות הללו מאוד חשובות לצמיחה האישית שלכם, ואני יודע שחלקכם פשוט רץ קדימה בכדי להמשיך לקרוא, אני רוצה להזמין אתכם לחזור וממש לענות על השאלות, לעצמכם, פה למטה, ואפילו בצורה אישית למייל שלי, כי בפוסט הבא בסידרה הזו אני מתכוון לתת לכם תרגיל שיעזור לכם לרתום את עצמכם לשינוי.

כמובן, תגובות על הפוסט הנוכחי, גם כאלה שאינן תשובות לשאלות, מוזמנות לבוא פה למטה או ישירות למייל שלי.

נתראה בקרוב
ליאור

Exit mobile version