Site icon הפורטל הישראלי ל-NLP

איך חוק 3 השניות שלי יעזור לך לקבל החלטות במהירות וללא כל חרטה?

היי,

בשבוע שעבר, נגעתי ב-4 היכולות שנוכל לפתח כדי לגרום לאנשים לבחור בנו על פני אחרים. השבוע, רציתי לגעת בנושא שמאוד חשוב לנו במסע לפיתוח הכריזמה האישית שלנו: אם אנשים מתמגנטים לאנשים חזקים המקבלים החלטות בנחישות, לא הגיע הזמן שנלמד לעשות זאת?

לכוד בלולאה

רק מחשבה אחת עברה לו בראש. איך זה שקומקום לא רותח בזמן שמסתכלים עליו, אבל כשצריך שהזמן לא יזוז הוא פשוט בורח. המבט שלהם ציפה לתגובה. והוא ידע שהוא חייב לענות. להחליט עכשיו. יש לו כל כך הרבה סיבות למה כן ולמה לא. אבל, אבל ואבל.

הזמן המשיך לרוץ. לא חיכה לו. והוא ידע שאם הוא יסרב להזדמנות היא כנראה לא תחזור. אולי אף פעם. והוא היה חייב להחליט. ידע שיתחרט כל כך אם יסרב וזה יצליח בלעדיו. מצד שני, היה ברור לו שיתחרט כל כך אם יסכים ולא ייצא מזה כלום.

ובעוד הוא יושב שם, לכוד בלולאות מחשבה הזמן נגמר. עכשיו. הוא חייב לבחור. עכשיו. המחשבות רצות. הוא לא אמר כלום. ועדיין, הבחירה מימשה את עצמה. כי גם לא לעשות כלום זו בחירה. בדיוק כמו סירוב רק ממקום פאסיבי. והוא שנא שזה קורה לו. כל הזמן.

למה רוב האנשים מתקשה להחליט מהר?

רוב האנשים היה שמח שמישהו אחר ייקח את ההחלטות הקשות עבורם. זה קל יותר. מאפשר להם להתמקד בשגרה. בדברים שקל להם או נוח להם יותר לעשות. זה גם נותן להם את המרווח להאשים את הבוחר אם הבחירה לא עבדה כמו שצריך. מאפשר להם להיות תמיד בצד הצודק.

כאשר מכריחים אותנו לבחור, אנחנו מעדיפים שיהיה לנו זמן. אנחנו רוצים לבחון את האפשרויות. לדעת שאנחנו בוחרים את הדבר הנכון. להשוות מאפיינים. להכין טבלת סיבות ל"כן" ול"לא". להיות מסוגלים גם להסביר למה בחרנו. ובצורה כלשהי, כל זה שקר אחד גדול.

הסיבה שבגללה אנחנו לא מחליטים מיד היא כי אנחנו מפחדים. מפחדים לפספס את האפשרות שמסתתרת באפשרות שבה לא בחרנו. מפחדים להרגיש אשמים שבחרנו בצד שאולי לא יצליח. מפחדים שהאחריות תהיה עלינו. מפחדים שיצחקו על הבחירה שלנו.

ומה אנחנו עושים? מתחבאים מאחורי ניתוחים, השוואות והסברים הגיוניים. כי לדעתנו, כל המידע הזה יעזור לנו להחליט בצורה נכונה יותר. יבטח אותנו מפני טעויות. והאמת היא: אין שום דבר בעולם שמסוגל לבטח אותנו מפני טעויות, כישלונות ואנשים שיזלזלו בבחירות שלנו.

רק לצורך ההבהרה: אני לא מזלזל בהסברים הגיוניים, בניתוחים או בהשוואות. רחוק מכך. אני מאוד מאמין שצריך את המידע הזה לצורך החלטות. עם זאת, הזמן שבו אנחנו אמורים לנתח את המידע הזה אינו הזמן שבו אנחנו צריכים לבצע בפועל את ההחלטה.

שיטת 3 השניות לקבלת החלטות במהירות ובהחלטיות

החלק המודע בחשיבה שלנו מסוגל להתמודד בו זמנית עם 5-9 יחידות של מידע (בממוצע). ניתוח המידע בזמן ההחלטה, מעמיס עלינו מידע מעבר לרצוי ורק מקשה עבורנו את הבחירה. לכן, בצורה שאינה מפתיעה אף אחד מאתנו, חלקנו פשוט ננעל במצב שכזה ונמנע מקבלת ההחלטה.

כדי להתמודד עם המצב הזה אני אישית משתמש בשיטה הנקראת "שיטת 3 השניות". שיטת 3 השניות מתבססת על הנחת היסוד של ה-NLP כי אנחנו תמיד מבצעים את הבחירה הטובה ביותר עבורנו מתוך המידע שקיים אצלנו בזמן אמת.

מכיוון שהמידע שכבר קיים אצלנו ונמצא אצלנו בראש, אנחנו לא באמת צריכים לדון עם עצמנו עליו. הוא שם. ולמרות שרוב האנשים רוצה להיות בשליטה מודעת על כל הבחירות שלו, הניתוחים הלא מודעים שלנו מתבצעים כהרף עין בראשנו.

הבעיה מתחילה בשנייה שאנחנו רוצים "להרגיש שאנחנו בוחרים". מכיוון שבזמן ההחלטה, אנחנו כבר יודעים מה האפשרות הטובה ביותר (או הכי פחות גרועה בחלק מההחלטות), כל מחשבה נוספת עשויה רק להסיט אותנו מבחירה בה.

וזה נכון שבדיעבד, אפשר להגיד שיכולנו לבחור אחרת. העניין הוא אחר. מכיוון שאז לא ידענו מה יהיו ההשלכות ולא יכולנו באמת לצפות מה יקרה, לא יכולנו גם לבחור אחרת. לכן, עלינו להיות יותר סלחניים כלפי הבחירות שלנו ולהבין כי אז, לא היה לנו מידע שיגרום לנו לבחור אחרת.

מעבר לכך, כל בחירה שביצענו התבצעה כבר. ואין לנו מכונת זמן. אם יש לך אחת אגב, נא להשאיר פרטים בתיבת יצירת הקשר ויש סיבה טובה לדבר על שיתוף פעולה.

אז מה עושים?

שיטת 3 השניות היא פשוטה מאוד ומחולקת ל-2 חלקים:

1. לקראת ההחלטה – כדי להחליט אנחנו כן צריכים ידע. והשאלה הגדולה היא איזה ידע אנחנו צריכים בדיוק. כדי להחליט בצורה הטובה ביותר אנחנו זקוקים למידע שאותו נוכל לפרש ואותו נוכל להשוות למידע אחר. במילים אחרות, הבנת המידע חשובה יותר מהאיסוף האובססיבי שלו.

לשם כך, עלינו להתעלם ממדדים מטעים כמו המספרים המופיעים לפעמים כדי להסביר לנו למה אפשרות אחת טובה יותר מאחרת. במקומם, עלינו להבין מה כל פיסת מידע באמת אומרת ואיך היא הופכת ליתרון כאשר משווים אותה בהקשר הנכון.

ככל שיש לנו יותר מידע, כך תת המודע שלנו מסוגל לבצע חיתוך מהיר יותר ומדויק יותר בין כל האפשרויות השונות. וכן, אפשר לסמוך עליו כדי שיבצע את הבחירה הנכונה. כן, גם אנחנו לא שולטים וחושבים אותה בכוונה בסמכותיות וברצינות.

2. בזמן אמת – כאשר צריך לקחת החלטה יש לקחת אותה תוך 3 שניות בלבד. כן. בלי "אבל אבל". אפשר לסמוך על תת המודע שלנו. אחרי הכל, הוא זה שפועל מאחורי הקלעים ויוצר את המסקנות, החיתוכים והצלבות המידע. כן, אלה שאחר כך נגיד לעצמנו ונחשוב שחשבנו עליהם לבד.

מכיוון שמראש אספנו מידע מובן והתת מודע כבר ביצע את עיבוד המידע, עלינו להאמין בו מעט יותר. הדרך שבה הוא מעביר אלינו את מסקנות החיתוך הזה בדרך כלל היא דרך "תחושת בטן" שנרגיש או אינטואיציה שאליה חשוב לשים לב. היא זו שמכוונת אותנו במה לבחור.

ולמה לעשות את זה תוך 3 שניות? כי החל מהשנייה השלישית והלאה, אנחנו הופכים למודעים ואז זורקים עוד מידע לקלחת. כזה שמסיט אותנו. כזה שמשתמש בתחושות הפחד מפספוס ובאשמה שאנחנו לא בוחרים בבחירה הבאה. כזה שיוצר את הלולאה שתוקעת כל כך הרבה אנשים.

אז כל מה שנותר לנו לעשות הוא לאסוף מידע מובן ולקבל את ההחלטה המתאימה לנו ביותר ב-3 השניות הראשונות.

זהו בינתיים. עכשיו, אשמח לשמוע פה בתגובות מה דעתך על המאמר?

שיהיה לך שבוע מעולה,
ליאור

נ.ב. בשבוע שעבר הודענו על עליית המחיר של קורס ההכשרה ב-NLP שלנו החל מהמחזור הבא של הקורס. בעקבות בקשות רבות לדחות מעט את פתיחתו כדי לאפשר לאנשים להתארגן על תקציב, החלטנו לדחות את תחילת מחזור 59 (שהיה אמור להיפתח השבוע) ל-25 בפברואר.

לכן, אם בא לך ליהנות איתנו בקורס NLP ולחסוך די הרבה כסף (יש הנחת הרשמה מוקדמת עד שבוע מתחילת הקורס) לפני שהמחיר עולה עכשיו זה הזמן להתקשר לאייל (03-7445197) ולשריין את ההנחה שלך במחיר הישן.

Exit mobile version