חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
charismatic

רק לאנשים עסוקים: 3 הרגלים קטנים שיקפיצו את הכריזמה שלנו בתקופה הנוכחית

היי,

בפעם הקודמת הבאתי 6 דברים שכל אחד יכול לעשות כדי לשפר את הביצועים שלו תוך זמן קצר. הפעם, רציתי לחזור למסע שלנו בעקבות שיפור הכריזמה האישית ולחשוף מהם ההרגלים שנוכל לפתח תוך השקעה קטנה בכל יום ויקפיצו את הכריזמה שלנו מיידית.

קצת בכל פעם

בדיוק לפני שמתחילה לעשות את מה שצריך היא פותחת את הפייסבוק. מתעדכנת לראות מה קורה בארץ. מה אומרים. אולי מישהו הגיב. והאמת היא שלא הרבה השתנה. אז היא מתחילה לגלול. באיזה שהוא מקום יש לה תמיד את התחושה שעוד שניה היא תפספס משהו.

סוגרת את הפייסבוק, פותחת את המסמך שעליו עבדה אתמול. ואז פותחת את הפייסבוק שוב. לראות מה חדש. ואת וואלה. סתם כדי להתעדכן אם היו אזעקות. או שחייל מת. או לקרוא משהו שמישהו כתב על מישהו שמת. דמעה מתגלגלת על הלחי.

כך עובר היום. תלושה בין ההספק בעבודה למה שקורה בארץ. כי יש מלחמה. אמנם היא לא משתתפת בלחימה אבל היא מרגישה שזה החלק שלה בקרב. היא מעודדת את הצד הנכון. כועסת על הרעים. מתעצבת כשעצוב. ונעלמת לשעות מהחיים שלה.

פעם, לפני שהבלגן התחיל היו לה שאיפות להתחיל לשפר דברים. לעשות מעבר. המלחמה שאבה אותה פנימה. והכל נבלע לתוך מערבולת ה"להישאר מעודכנים ולבהות כל הזמן בחדשות". ואולי אפשר לחזור לחיים. קצת בכל פעם. מבלי להתנתק באמת.

כמה מילים על המצב בארץ

בסופה של כל תקופה קשה ישנה תקופה אחרת. תקופה של התאוששות. תקופה של תקומה מתוך ההריסות. ועסקים רבים באמת נפגעו בארץ בתקופה האחרונה. מצד אחד מפחדים להתלונן על ירידה בכמות הלקוחות בגלל המבצע בעזה ומצד שני, צריכים להתפרנס ולאכול.

למרות המצב ולמרות הלך הרוח בחוץ אין לנו את המותרות לחכות לתקופה ההיא של ההתאוששות. וכן, החדשות מפילות גם אותי והתקופה האחרונה קשה לי נפשית מאוד. עם זאת, יש דבר אחד שאני אחזור ואומר שוב ושוב – אף אחד לא מרחם עלינו.

אף אחד לא יבכה אם לא נתפתח בחיים ואם לא נצליח יותר. אף אחד לא יפסיק את חייו עבורנו. או יעשה את זה במקומנו. לא עכשיו ובטח שלא כשהמלחמה תיגמר. ולא כי אין לנו חברים טובים. אלא כי בסופו של יום אנחנו אלה שחייבים להיות שם עבורנו לפני כל השאר. הם בונוס.

אנחנו היחידים שאחראים על ההצלחה האישית שלנו ועל ההשתדרגות האישית שלנו. וכשאנחנו שמים בצד את ההתפתחות שלנו לטובת בהייה בחדשות, אף אחד לא יעשה את זה עבורנו. וכן, אני יודע שזה נשמע קצת מוזר היום. כשנדמה שזה כל מה שאפשר לעשות.

מה אפשר לעשות כדי לחזור למסלול?

כל הרגל נוצר מחזרה על התנהגות, אותה אנחנו מבצעים. וכשההרגל שנוצר משפר את יכולותינו החברתיות או עוזר לאחרים להצליח יותר, הוא מוסיף בצורה מהותית לכריזמה שלנו. לכן, מבחינתנו המצב הנוכחי מספק הזדמנות מרתקת לפיתוח הכריזמה האישית שלנו.

על מנת לעשות זאת וכדי שנוכל לחזור למסע לפיתוח הכריזמה בצורה מדורגת, נוכל לאמץ את 3 ההתנהגויות הבאות לחיינו. במהירות, הן יוכלו להפוך להרגלים שיגרמו לאחרים לתפוש אותנו כהרבה יותר כריזמטיים:

1. לחייך לאחרים – אני יודע שעבור רוב האנשים זה נשמע מוזר ללכת ולחייך לאנשים אחרים. עם זאת, כשאדם יוצר אתנו קשר עין קל ומחייך אלינו חיוך רגיל (קטן ולא מוגזם) אנחנו מחייכים בחזרה באופן אוטומטי. וזה משפר את מצב הרוח שלנו. גם אם רק בקצת.

וזה דו סיטרי: מחקרים מצאו כי עצם כך שאנו מחייכים גם גורם לנו להרגיש יותר שמחים. אז גם אם נזייף חיוך ונשמור אותו על פנינו, נתחיל להרגיש בהדרגה מעט יותר מעודדים. ואני מזמין אותך לנסות עכשיו ולשים לב שזה באמת עובד.

כאנשים כריזמטיים, אנחנו רוצים שתהיה לנו השפעה שכזו על חיי אנשים. לגרום לשיפור (ולו הקטן ביותר) בחייהם של האנשים שסביבנו. ועכשיו זה בדיוק הזמן. גם אם אנחנו לא רגילים לחייך לאחרים. בלי סיבה אחרת. רק כדי שגם הם יחייכו קצת.

2. לעודד אדם אחר – אנשים כריזמטיים מקנים לאנשים אחרים את התחושה שגם הם חשובים. ודווקא בתקופה שכזו שבה אנשים קצת שקועים בדכדוך, הם הכי צריכים לחזור להרגיש את תחושת החשיבות.

לעתים קרובות, אנחנו לא צריכים יותר מדי כדי להקנות לאדם תחושת חשיבות. מספיק שנראה לו את המציאות מזווית חדשה. בונה יותר. טובה יותר. שנציג לו את השיפור או ההתקדמות במקום שבו הוא חשב שיש רק דברים רעים.

וכשאנחנו מתרגלים להציג את המציאות לאחרים בצורה חיובית ויעילה יותר, אנחנו מרוויחים בונוס נוסף: אנחנו מתרגלים להסתכל על המציאות בצורה חיובית ויעילה יותר. מעין לולאת חשיבה חיובית.

3. לעזור לאדם אחר – יכולתו של האדם הכריזמטי להעצים אחרים אינה תלויה רק בדברים שהוא אומר להם. עצם יכולתו לעזור לאחרים שנמצאים במצב פחות טוב ממנו, אפילו (ובעיקר) אם אינו לוקח על כך כסף, הופכת אותו לכריזמטי הרבה יותר עבורם.

זו לא חייבת להיות עזרה ענקית. ולהיפך. לפעמים אלה הדברים הקטנים שעושים שינוי גדול. כמו לעזור לשכנה שלך להעלות את הקניות למעלה. או לקפוץ לעזור לחבר עם המחשב. או לענות על שאלה שיכולה לעזור למישהו לעשות משהו.

נקודה חשובה: חשוב לשים גבול לנתינה הזו ולשים לב שלא עוברים את הגבול הזה. אחרי הכל, המטרה שלנו היא לעזור לאנשים להצליח יותר ולהשתפר ולא למשוך אלינו נצלנים. על מנת להציב גבולות בצורה יעילה, הייתי ממליץ לקרוא את המאמר הבא:

איך נגרום לאנשים להפסיק לנצל את טוב הלב שלנו? 4 שיטות להגיד "לא" מבלי להעליב

עכשיו אשמח לשמוע: מה דעתך על המאמר?

המשך יום מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

3 תגובות

  1. יופי של מאמר ליאור. מאוד נעימה לי בעין, בגוף ובתחושה כתיבתך הרהוטה ובחירת המילים האלגנטית. והאומץ להעיז האותנטיות לעודד להתנתק קצת מהחדשות, ולא ממקום של אדישות.
    ביג לייק איש, וחיבוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, בשבוע הבא נפתיע אותך!

זה הזמן להירשם לרשימת התפוצה שלנו

בכל שבוע, אנחנו מעלים מאמר חדש על שפת הגוף, תת המודע, NLP והשימוש בפסיכולוגיה יישומית כדי לשפר את החיים שלנו. אם בא לך שנעדכן אותך כשעולה מאמר חדש, כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האימייל שלך בשדה הבא וללחוץ על הכפתור:

רוצים גישה לקורסי ה-NLP שלנו ולשלם רק 200 שקלים?