חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
סדנת NLP

סדנת NLP : איך לבחור את המקום שהכי מתאים לנו ללמוד בו NLP?

במאמרים הקודמים סיפרתי שאני מפסיק להעביר הכשרות NLP והקמתי חברת פרסום. עם זאת, יש שאלה שחוזרת על עצמה שוב ושוב במיילים (לפחות פעמיים בשבוע): אם אתה כבר לא מעביר הכשרות, איך אפשר לדעת איפה הכי מתאים לי לעבור סדנת NLP?

אז והיום

כשהקמנו את בית הספר הישראלי ל-NLP לפני 15 שנים, שוק ה-NLP בישראל נראה קצת אחרת. חוץ מאתנו, היו עוד 3 בתי ספר גדולים בתחום ועוד כמה מורים שהיו מעבירים הכשרות פרטיות. על הדף, הייתה פחות תחרות. רק שהיו מעט מאוד אנשים שיודעים מה זה NLP.

כדי שאנשים יידעו לרצות לעבור סדנת NLP היינו צריכים לעבוד קשה מאוד כדי להביא את ה-NLP למודעות הציבורית. הופענו בטלוויזיה, כתבנו אלפי מאמרים ושיווקנו כאילו שאין מחר. והיום, יש מעט מאוד אנשים שלא שמעו על התחום.

עם הביקוש הגיע גם ההיצע. היום, יש בערך 300 בתי ספר ל-NLP בארץ. חלקם טובים מאוד וחלקם פחות. חלקם יקרים וחלקם זולים. ולכן לא מפתיע ששאלת הבחירה חוזרת שוב ושוב. כי הרי אם יש כזה מגוון וכולם משווקים בכל הכוח, איך אפשר לדעת איפה הכי טוב לנו ללמוד?

איך בוחרים איפה לעבור קורס NLP?

מיותר לציין שאין לי כאן שום אינטרס. אני לא מתכוון לחזור ללמד. מאוד מכבד את רוב בתי הספר בארץ ולא עומד להמליץ על אף אחד. אני גם לא מאמין שיש בית ספר אחד שהוא בהכרח טוב לכולם. למרות שרוב בתי הספר (או ה"מכללות") בארץ בטוחים שהם היחידים.

לכל אחד מאתנו יש את מה שחשוב לו. ולכן, אני רוצה להתמקד בך. לעזור לך להבין איך למצוא את המקום שהכי טוב לך לעבור בו סדנת NLP. כי אם המקום שבחרת יהיה טוב עבורך, ה-NLP ייתן לך ערך אמיתי. ואז הרווחתי עוד אדם שיידע למה אני כל כך מאוהב ב-NLP.

הטיפים הבאים נועדו לעזור לך לבחור את המקום שהכי מתאים עבורך:

טיפ 1 לבחירת סדנת NLP: מה חשוב לדעת על החותמת?

בניגוד להסמכה אקדמית, ב-NLP אין חוק שמסדיר את הלימודים. יש סטנדרט משותף שלרוב מיושם. לא תמיד. וגם הוא… לא תמיד נבדק. זו הסיבה שבגללה אין משמעות אם על התעודה שלך יהיה חתום שם אמריקאי מפוצץ (גם אם הוא ממפתחי השיטה) או אגודה יוקרתית.

בפועל, רוב האגודות והחותמים מחו"ל לא בודקים את הגופים שמלמדים מטעמם. והאמת היא שאצל רוב בתי הספר והמכללות ל-NLP, הקורסים לא נראים או נשמעים כמו אצל אלה שחתומים על התעודה שלהם. אז בתכל'ס, אין לחותמת היוקרתית שום משמעות.

אם כבר, הדבר החשוב היחיד בכל העניין הוא שמי שמלמד אתכם הוא בעל הסמכת טריינר (Certified NLP trainer) ועבר הכשרה ללמד NLP. וגם אז, זה לא בהכרח מעיד על איכות. רק שלפחות אנחנו יודעים שמי שמרצה לנו עבר הכשרה ומישהו בדק אם הוא יודע ללמד.

טיפ 2 לבחירת סדנת NLP: במה המורה מתמחה?

אף אחד לא מומחה בהכל. אפילו אם על הדף אפשר להשתמש ב-NLP להמון תחומים, אין אנשים שיישמו את ה-NLP בכל התחומים האלה. ואם הייתי צריך לבחור מי ילמד אותי NLP הייתי עוצר רגע ושואל את עצמי: באילו תחומים אני רוצה להשתמש ב-NLP?

האם אני מעוניין להיות מטפל או מאמן? אני מעוניין לעבור התפתחות אישית? האם אני בכלל מעוניין להתעסק ב-NLP ברמה הטיפולית או אולי בכלל ברמה העסקית? אולי מעניין אותי לשפר את יכולות המכירה או המשא ומתן שלי?

יכול להיות שיעניין אותך יותר מכיוון אחד. רק שהסיכוי למצוא מרצה שהשתמש ב-NLP בכל התחומים והתמחה בהם הוא קלוש. במקום זה, עדיף לחשוב איפה הכי חשוב לנו להשתמש בכלים. ואז למצוא מרצה שמנוסה ביישום NLP בדיוק בתחומים האלה. ולא רק בתיאוריה.

טיפ 3 לבחירת סדנת NLP: עד כמה המורים נגישים לנו?

אחת הפריבילגיות בתחום שיש בו הרבה מתחרים זו הבחירה. ואם אנחנו הולכים ללמוד תחום כל כך פרקטי כמו NLP ויש לנו בחירה, עדיף שנמצא מורים שנהנה ללמוד מהם. ולא פחות חשוב מזה, מורים שחשוב להם שנלמד, נבין ונהיה מסוגלים ליישם את מה שהם מלמדים.

לכן, חשוב לבדוק 3 דברים: הראשון, הוא עד כמה קל לנו להתחבר למורה. את זה אפשר באמצעות תכנים שנכתבו על ידי המורה או צילומים או הקלטות שהועלו על ידיו. אולי הרצאת מבוא. אפילו שיחה. כל דבר שהוא שיאפשר לנו להרגיש עד כמה קל לנו להתחבר לסגנון.

השני, הוא עד כמה תהיה לנו גישה למרצה הקורס. אם אנחנו יושבים בכיתה בת יותר מ-20 תלמידים, הסיכוי לקבל יחס אישי מהמרצה באופן שוטף הוא נמוך. אז נכון, עדיף כיתות קטנות. ועדיין נשאלת השאלה: האם ניתן להתקשר למרצה או לדבר איתו בהפסקות אם לא הבנו?

עוד שאלה שחשוב לשאול בנושא נגישות המרצה היא אם תהיה לנו גישה למרצה גם אחרי שהקורס הסתיים. ואפילו, אם המרצה מעביר את כל הקורס. שווה לשאול את כל השאלות האלה. לפעמים התשובות יפתיעו אותך.

טיפ 4 לבחירת סדנת NLP: מה הוותק של המוסד המלמד?

כל בית ספר או מכללה ל-NLP התחילו את דרכם מתי שהוא. רק שככל שעסק צעיר יותר, יש יותר סיכון שהוא ייסגר. במיוחד בשוק שהוא מאוד מאוד רווי. ואז, לא משנה מה הבטיחו לנו שיווקית, יכול להיות שפשוט לא נקבל את מה שהבטיחו לנו לאורך זמן.

זה לא אומר שמוסד כזה או אחר הוא לא טוב או לא אמין כי הוא בתחילת דרכו. זה פשוט אומר שיש סיכון יותר גדול שהוא לא יספק את מה שהבטיח. האם מוסד ותיק בהכרח יקיים את מה שהבטיח? גם זה לא בטוח. רק שהוותק מראה על יציבות יחסית.

טיפ 5 לבחירת סדנת NLP: האם לתלמידים שלו יש תוצאות?

בהרבה מאוד מקומות מתגאים בתלמידים מרוצים. רק שאדם מרוצה, הוא לא בהכרח אדם שהפיק את מלוא התוצאות האפשריות מההכשרה שעבר. אדם יכול להיות מרוצה כי היה לו נחמד. או כי הצחיקו אותו. או כי לדעתו המרצים היו תותחים.

רק שכל אלה, מעולים ככל שיהיו, לא מעידים על כך שהקורס יפיק לך תוצאה. וכן, עדיף ללמוד אצל מישהו שכיף אצלו. רק שמדובר בהכשרות שעולות אלפי שקלים. אז כדאי למצוא סדנת NLP שיודעת להביא את התלמידים לתוצאה שחשובה לך.

אז לפני שבוחרים קורס, רצוי לשבת רגע ולעשות חשבון נפש קטן. למה רצית ללמוד NLP? מה קיווית להשיג? אילו תוצאות זה אמור להביא לחיים שלך? ואז, לחפש מוסד שהתלמידים שלו הפיקו את אותו הדבר. כי מרצה טוב זה סבבה. רק שתוצאות לתלמיד זה יותר חשוב.

נקודה אחרונה למחשבה

באינסטינקט, אדם שלא יודע לבחור בצורה מדויקת בוחן משהו מדיד. כמו מחיר. או אורך. רק שבסופו של יום השאלה היא אם נקבל את התמורה לכסף שלנו. במיוחד בתחום כמו NLP שהוא סופר יישומי. ואז הבחינה היא אם אנחנו יודעים להשתמש בכלים או רק בתיאוריה.

אני יודע שמפתה ללכת על "הכי זול" או "הכי ארוך" כי זה נשמע אחלה דיל. רק שהטעם הטוב של המחיר הנמוך נעלם הרבה לפני הטעם המר של התחושה שפספסנו משהו. והזמן שבו יכולנו כבר ליישם ואנחנו עדיין לומדים בכיתה משהו שיכולנו כבר לסיים… לפעמים הוא בזבוז כסף.

רק שכמו שכתבתי בסעיפים הקודמים, המחיר והאורך (כמו גם המרחק למקום שבו נעבור סדנת NLP ) הם לא המהות. הם רק מאפיינים. וגם אותם צריך לשקלל כמובן. רק ש-5 הטיפים שהבאתי יעזרו לנו למצוא את המקום שבו נקבל את התמורה הטובה ביותר לכספנו.

שיהיה לך המשך שבוע מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

2 תגובות

  1. היי ליאור
    שמי הדר יפרח, אני מאוד נהנית לקרוא את המאמרים שלך ומחכה ליום שני כדי לקבל עוד ועוד 🙂
    הבן זוג שלי אור כהן למד אצלך וממנו הגעתי אליך .
    למדתי לפני כשנתיים NLP אצל יוסי קדמי ואני מרגישה בצומת דרכים, אני משווקת במשך כמעט שנה את הקליניקה שלי ופתאום מתחילה תהיות עם עצמי .
    כמו שכתבת במאמר יש דרכים רבות לשלב את תחום ה NLP
    השאלה שלי היא איך אני יכולה לדעת עם מה לשלב ?
    המטרה שלי היא ברורה – לעזור לאנשים, אבל באיזה דרך ? את האמת שאני כבר לא יודעת
    הלואי ותוכל להאיר את דרכי,
    תודה מראש 🙂

    1. היי הדר,
      אפשר לעזור לאנשים במגוון של דרכים, ואין תשובה חד משמעית לשאלה "עם מה לשלב". בעיקרון, הייתי חושב על כל העניין דרך מענה על כמה שאלות:
      א. ממה את מתפרנסת עכשיו? האם הכישורים שלמדת יכולים לעזור לך כדי להצליח יותר בזה (גם ברמת התוצאות וגם ברמת הגדלת הפרנסה)?
      ב. האם יש לך הכשרות נוספות שתוכלי להפוך למקור פרנסה?
      ג. האם יש לך תחביבים שתוכלי להתפרנס מהם?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, בשבוע הבא נפתיע אותך!

זה הזמן להירשם לרשימת התפוצה שלנו

בכל שבוע, אנחנו מעלים מאמר חדש על שפת הגוף, תת המודע, NLP והשימוש בפסיכולוגיה יישומית כדי לשפר את החיים שלנו. אם בא לך שנעדכן אותך כשעולה מאמר חדש, כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האימייל שלך בשדה הבא וללחוץ על הכפתור: