תמונה חסרה

5 טיפים עוצמתיים לשנה החדשה

היי כולם,

היום רציתי לכתוב פוסט קצת שונה מסדרת הראיונות עם מומחי השכנוע, אליה עוד נחזור בעתיד הקרוב והיום רציתי לתת לכם נקודה למחשבה על השנה האזרחית שנמצאת ממש פה, מעבר לפינה.

במהלך עבודתנו כאנשי NLP אנחנו נתקלים לא מעט בסוגים שונים של תבניות חשיבה מכל מני סוגים אותם נבחר לחזק, לשנות או להחליף באחרות שעובדות טוב יותר לאותה סיטוציה ולכולם מכנה משותף אחד – הן חוזרות על עצמן על בסיס קבוע בזמן קבוע ובסיטואציות מוגדרות מראש.

רוב האנשים, שעדיין לא עברו הכשרת NLP, נוטים להאמין שתבניות חשיבה, כמו אמונות למשל, נוצרות מעצמן ומאז אנחנו "תקועים" איתן ובתוכן. מכיוון שבהכשרה עצמה אנו עוסקים לא מעט בשינוי תבניות החשיבה הללו, רציתי לתת לכם מתנה וללמד אתכם איך ליצור תבנית חשיבה חדשה.

אז איפה הטיפים שלי?

אז הנה, כמו שהבטחתי, חמשת הטיפים העוצמתיים שיהפכו את שנת 2011 לשנה של תוצאות שכמותן עוד לא ראיתם:

  1. סמכו על תת המודע שלכם – הרבה מאוד אנשים מתאמצים בצורה מודעת להגיע אל התוצאות שלהם בצורה מודעת ובכך רק פוגעים במהירות שבה מגיעות התוצאות. במידה מסויימת זה כמו לרוץ כשאתם מסתכלים על כפות הרגליים שלכם כל הזמן ולכן חשוב, כמו בריצה, שתדעו לאן אתם מכוונים להגיע ושתצאו לדרך.
  2.  

  3. התחילו שבוע בכיף – הרבה מאוד אנשים תופסים את יום ראשון כיום עצוב שבו הם מפסיקים לנוח ומתחילים לעבוד. תבנית חשיבה זו, מעיבה להם על כל תחילת השבוע והופכת אותו לארוך ומייגע.מה שאני עשיתי בכדי לשנות את תבנית החשיבה הזו, ואני ממליץ גם לכם לעשות זאת הוא שתקבעו לעצמכם שבימי ראשון אתם קובעים רק פגישות שאתם יודעים מראש שתהנו מהן, תשאירו את השעות הנוספות להמשך השבוע וכן הלאה ועשו כל שביכולתכם להפוך את יום ראשון בשבוע למהנה!
  4.  

  5. הרוויחו כל חודש יותר מהקודם – בדיוק כמו שאצל חלק מהאנשים הישארות באוברדראפט היא תבנית חשיבה, גם שיפור ההכנסה היא תבנית חשיבה שאפשר לסגל. בכדי לעשות זאת, לא נדרש תהליך NLP יוצא דופן אלא דווקא דבר פשוט אחד – התמקדו במטרה פשוטה וצאו לדרך!כדי לעשות זאת, אמצו לעצמכם מנטרה (משפט שאותו תזכירו לעצמכם שוב ושוב) "איך זה שהחודש אני ארוויח יותר מחודש קודם?" וצאו לענות עליו במעשים. זה לא משנה איך תעשו את זה, אם תרוויחו רק שקל אחד יותר מבחודש הקודם בצורה עקבית, אתם מלמדים את המוח שלכם איך להצליח.
  6.  

  7. צאו לחופש – הרבה אנשים מוצאים את עצמם כל כך תקועים בשגרת העבודה והם לא יכולים לצאת לחופש כי בדיוק עכשיו יש כל מני דברים דחופים. הסוד הוא שתמיד יהיו דברים דחופים ואם לא תקחו לעצמכם חופשה פעם בתקופה (ואני לא מדבר על פעם ב-15 שנים אלא על על פעם בכמה חודשים) לא תוכלו לשחרר את הלחץ שנוצר בעקבות המציאות היום יומית שלנו.קבעו לעצמכם פעם בכמה זמן לקחת חופשה מרצף העבודה בכדי לאוורר מעט את המוח ולאפשר לכם לחזור רעננים ומלאי משאבים לעבודה, לזוגיות ולילדים (אם יש). וכן, זה יכול להיות רק סופ"ש בבית אם אתם מסוגלים לנתק את עצמכם ממחשבות על היום יום ובאמת להירגע.
  8.  

  9. למדו משהו חדש כל שבוע – כשאנשים נכנסים לשיגרה, המוח נכנס לאוטומט ואנחנו מוצאים את עצמנו מהר מאוד מעבירים תקופות שלמות מבלי לחשוב ולהתפתח. קבעו לעצמכם זמן קבוע בשבוע ללמוד משהו חדש – קנו ספר שמלמד משהו, צאו להרצאה, קורס וכל דבר אחר שיפתח את המוח שלכם.הקידום שלכם תלוי בזה, היכולות שלכם (בין אם ברמת התקשורת, הזוגיות, העבודה או כל דבר אחר) תלויות בזה וגם הביטחון העצמי שלכם, זה שעוזר לכם להגיב בצורה יעילה באירועים שקורים סביבכם, תלוי בזה.

אם תיישמו את חמשת הטיפים הללו, השנה הקרובה תהיה מוצלחת יותר מהקודמת בצורה משמעותית.

לסיום, אני רוצה לצרף סרטון, שצולם באחד הקורסים האחרונים שלנו, ובו אני מדגים איך אפשר ליצור בצורה כיפית וממוקדת משאבים תוך זמן קצר מאוד, אפילו אם מדובר בקצת יותר עירנות:

 

מסקרן אותי לשמוע, מה דעתכם על הטיפים והסרטון? השאירו תגובה פה למטה!

שנה טובה
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

8 תגובות

  1. ליאור היקר
    איזה כיף של תרגיל, כבר הולך ליצור לעצמי מספר טבעות כאלה…

    בהזדמנות זו רציתי לאחל לך שנה קסומה ומדהימה, שנה של פריצות דרך ולהרבה תלמידים ומורים מוכשרים בתחום ה NLP

    בהצלחה ….

  2. שלום ליאור,
    אני רואה שבתרגיל השתמשת הן בעוגנים קינוסטטיים והן בעוגנים ויזואליים.
    אני תמיד מצאתי שלהפעיל עוגנים על עצמך זה הרבה פחות יעיל, אני לא יודע להסביר למה, (אולי משום שאני האדם מודע לכך שמחדירים לו עוגן דבר שמעלה את ההגנות של המודע, אפילו אם זה בפניי עצמך) זו פשוט התרשמות מעצמי ומאנשים שפגשתי.
    האם ידוע לך משהו על הבעיה שתיארתי הזה, ואם כן אתה יודע איך אני יכול ל"תקן" את זה?

    1. גל שלום,

      הבעיה שתיארת אכן מוכרת ונובעת מתוך כך שאתה מעגן בצורה מודעת תחושה אותה אדם שולף בצורה לא מודעת. בכדי לעגן לעצמך, עליך להכניס את עצמך לתחושה בעוצמה יותר חזקה (שאז אתה מודע שנכנסת למצב), לעגן אז את המצב ולשבור תבנית.

      מקווה שהבהרתי
      ליאור

  3. היי ליאור
    נחשפתי לבלוג זה ממש במקרה ופשוט קראתי וקראתי וקראתי ללא הפסקה
    נהניתי במיוחד מהסרטון עם המעגל הדמיוני והטבעת
    אבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, בשבוע הבא נפתיע אותך!

זה הזמן להירשם לרשימת התפוצה שלנו

בכל שבוע, אנחנו מעלים מאמר חדש על שפת הגוף, תת המודע, NLP והשימוש בפסיכולוגיה יישומית כדי לשפר את החיים שלנו. אם בא לך שנעדכן אותך כשעולה מאמר חדש, כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האימייל שלך בשדה הבא וללחוץ על הכפתור: