חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

להפסיק להיעלם בקהל: 7 מיתוסים שחשוב לנפץ כדי להתבלט מבלי להפוך לליצן חברתי

היי,

בשבוע שעבר נגענו ב-4 שיטות להגיד "לא" מבלי להעליב. היום, נרצה לדבר על שאלה שחוזרת הרבה בגרסא כזו או אחרת. יש אנשים שפשוט משדרים עוצמה. כשהם נכנסים לחדר ישר מרגישים אותם. כולם רוצים לדבר איתם. מה מיוחד בהם?

להפגין עוצמה אמיתית

בחלום שלו הוא נכנס לחדר מואר, לבוש בצורה חצי אלגנטית. מחויך. הם ישר ידעו מי הוא. מישהי הסתובבה כלפיו ואמרה לו שלום. למרות שהיה נשוי, החמיאה לו תשומת הלב. אחרי הכל, מי לא רוצה שיחזרו אחריו טיפה. ולסרב. כי הוא היה נאמן.

במציאות הוא נכנס לחדר עמוס באנשים. בעיניו הוא החל לסקור אם הוא מכיר שם מישהו. אם כן, הוא מזגזג בין האנשים ומתמקם במקומו הטבעי. חם לו בין אנשים מוכרים. אם אין שם אף אחד מוכר, הוא ילך לקחת שתיה או יעמוד ליד האוכל וישחק עם הסלולארי.

ואז יש תמיד מישהו. או מישהי. זה אף פעם לא שינה לו. הם חצו את החדר בצורה נינוחה. כאילו שהכל היה שייך להם. אנשים בירכו אותם. לחצו להם את היד. אי אפשר היה להתעלם מהם. וזה צבט לו את הלב. לא בגלל שהוא לא מפרגן. אלא כי הוא לא כזה.

גם הוא היה רוצה להכנס לחדר חם ולראות חיוכים שפונים כלפיו. גם הוא רוצה שמישהו יזהה אותו ויפנה אליו. גם הוא צריך אהבה. ופעם אחרי פעם הוא מזדנב אל המוכר. מבלי לדעת שדווקא יש פיתרון. וכמו עשן, הוא חמק מבין אצבעותיו פעם אחר פעם.

מי בכלל רוצה להיות יותר מורגש חברתית?

יש הרבה מאוד אנשים שדווקא מרוצים מכך שהם לא מורגשים. הם אוהבים להכיר רק חלק מהאנשים. לא רוצים להתערות עם השאר. הם לא מעניינים אותם. הקוביה שבה הם חיים דווקא כן מתאימה להם. זה לא רע. זו ההעדפה שלהם.

המאמר הזה פשוט לא מתאים להם. אם אף פעם לא רצית שירגישו אותך יותר בחדר או שיכירו בקיומך יותר אנשים, אני ממליץ לך לא להמשיך לקרוא בסקרנות את ההמשך. זה כנראה לא מאמר שמתאים לך.

מצד שני, יש אנשים שמסקרן אותם להצליח יותר בחיים. אנשים שמוכנים לתת את הדחיפה קדימה כי מגרד להם להצליח. הם בחיפוש אינסופי. לומדים איך להשתפר וליישם כל דבר בחיים שלהם. אנשים כאלה לא צריך לשכנע פעמיים.

הסיבה ששני סוגי האנשים מפחדים (לפחות בהתחלה) להתבלט חברתית היא אחת. הם לא רוצים שיחשבו שהם מוזרים. שהם מהאלה שמנסים למשוך תשומת לב. אלה שבסופו של יום נתפשים כמוזרים ולמרות שהם משעשעים, אף אחד לא רוצה להשאר איתם בקשר.

7 מיתוסים שחשוב לנפץ כדי להתבלט מבלי להפוך לליצן חברתי

אם נרצה להיות יותר בולטים חברתית מבלי להפוך לאותם "בדרנים" שאף אחד לא לוקח ברצינות, חשוב שננפץ את המיתוסים הבאים:

1. כולם חייבים לאהוב אותנו – זהו העיקרון הראשון בחשיבותו לניפוץ. הסיבה לכך היא מאוד פשוטה. כשאנחנו מניחים שכולם חייבים לאהוב אותנו, אנחנו יוצרים משוואה בין החובה שיאהבו אותנו בכל מחיר, לתחושת הערכה ושייכות.

אין צורך לציין כי דווקא התנהגות נזקקת ונטייה להדחף לשיחה גורמות לאנשים שירגישו לא בנוח איתנו. אנשים אוהבים אנשים שמאתגר איתם. שמאתגרים אותם. שלא תמיד מסכימים איתם. הסיבה לכך היא מאוד פשוטה – האתגר גורם לנו להתבלט ולהפוך למעניינים יותר.

2. אנשים חברותיים נולדו חברותיים – מנהיגים חברתיים הופכים למי שהם בזכות חוויות שעברו והתנהגויות שסיפחו במהלך הדרך. בהחלט לא כי הם נולדו כך. זה נכון, יש כאלה שעברו את התהליך בשלבים מוקדמים ובצורה לא מודעת. זה לא משנה את העובדה.

אפשר ללמוד להשתפר. אפשר לפתח יכולות תקשורת. אפשר לפתח יכולות מנהיגות. כמעט הכל נרכש. אם הספקת כבר לקרוא את רוב המאמרים בבלוג וליישם לפחות את חלקם, יש לך גם הוכחות בשטח שכל אחד יכול להפוך למצליח יותר.

3. כדי להפוך למרכז העניינים חייבים להישמע כל הזמן – רק לעתים רחוקות יש אדם אחד שכל הזמן נשמע בתוך שיחה. במצבים האלה הוא המרצה. במצבים חברתיים, אנשים כריזמתיים נוטים לתת לאחרים את המרחב שלהם. זה גם חלק מסוד הקסם.

אנשים רוצים שמישהו יקשיב להם. וזה הגיוני. הם רוצים להרגיש חשובים. אם נהיה יותר על תקן מנחי תוכנית אירוח (להביע דיעה וגם להפנות תשומת לב לאדם אחר שרוצה לדבר) מאשר על תקן מרצים, נהפוך במהירה לאדם החשוב להם ביותר באותו הרגע.

4. כדי להצליח חברתית חייבים להצליח בכל שאר תחומי חיינו – גם זה לא בהכרח נכון. אדם שכולם אוהבים לא חייב להיות מנכ"ל של חברה או ספורטאי מצטיין. למרות שזה יכול להוסיף הוא חייב קודם כל להיות אדם שאנשים רוצים להיות בחברתו ולדבר איתו.

המפתח הוא להיות אדם לפני שאנחנו מתהדרים בכל מני תארים (מנכ"ל, יועץ וכן הלאה). ואם אנחנו נהיה בני אדם שאכפת להם מאחרים, עד הרמה שבה נזכור את השמות שלהם ואת השיחה האחרונה שלנו איתם, יאהבו אותנו אפילו יותר.

5. אדם מצליח חברתית חייב להיות יותר משכיל מהאחרים – עוד סטיגמה שגויה. למעשה, אין שום קשר בין רמת ההשכלה למידת האהדה החברתית. למעט אולי בקבוצה של אנשים משכילים שמאוד חשוב להם בקבוצה מהי רמת ההשכלה של כל אדם.

אדם שמקשיב לנו, מוכן לקבל את הדיעות שלנו, זוכר את דברינו ויש לנו הרבה כימיה איתו יהיה מעניין יותר לרוב מדוקטור לפיזיקה גרעינית שיביא איתו מידע מדעי. אנחנו אמנם נעריך אותו אינטלקטואלית אבל נקבל באהבה גם אדם נעים אחר לקבוצה.

6. אדם מצליח חברתית חייב להפגין מנהיגות כל הזמן – זוהי סטיגמה נוספת שמונעת מרבים להפוך להיות יותר מרכזיים בחבורה. יש הרבה אנשים שנעים להיות בחברתם והם לא מנהיגים את הקבוצה או אפילו קובעים את הטון (לאן יוצאים ועל מה מדברים).

אדם מצליח חברתית חייב ללמוד להנהיג את עצמו. לדעת מתי לא להתערב. לדעת מתי לא להכנס לשיחה. לדעת מתי להקשיב. שליטה עצמית, איפוק ויכולת תזמון טובה יכולות לעזור לנו לדעת מתי ואיך להפוך לחלק חשוב ומוערך בקבוצה.

7. אדם חברתי מוכתר ככזה על ידי החברה – איך יכול להיות שאנשים בקבוצה יזהו אדם זר כחברתי מבלי שהוא התבלט בצורה כל שהיא בעינים? התשובה היא מאוד ברורה. הם לא. אדם חברתי חייב להיות אקטיבי וליזום שיחה.

זו הנקודה החשובה ביותר להבנה. אי אפשר להפוך למרכז חברתי מבלי ליזום את היותנו מרכז חברתי. אנחנו אמנם לא חייבים לעשות זאת בצורה כוחנית ועם זאת, אי אפשר להגיע לשם על ידי התנהגות פאסיבית.

זהו להיום. מסקרן אותי לשמוע בתגובות פה למטה, מה דעתך על המאמר?

שבוע מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

6 Responses

  1. מאמר מעולה !

    אבל יש לי שאלה.

    "אפשר ללמוד להשתפר. אפשר לפתח יכולות תקשורת. אפשר לפתח יכולות מנהיגות. כמעט הכל נרכש."
    מה זאת אומרת כמעט ? יש יכולת או תכונה שהיא לא נרכשת ?

    תודה,
    יהודה.

  2. אני חושב שלהיות האדם הזה שכולם לוחצים לו את היד או אומרים לו שלום, זה סה"כ עניין של תפיסה עצמית – תפיסה עצמית תביא עימה את הבסיס לשאר האלמנטים שהזכרת, אפשר לפתח תפיסה עצמית מדויקת יותר או תורמת יותר על ידי תרגול של חלק מהדברים שכתבת עליהם, אם אדם ישבור את הפחד שלו מליזום שיחות, לתת במה לאחרים, להפסיק לחשוב שכולם חייבים לאהוב אותו או כל מיני אמונות מגבילות, הוא יהיה חופשי להיות מי שהוא באמת ולהביא לידי ביטוי את העצמיות הרחבה ביותר שלו, אנשים אלה הם אלו שנתפסים כמנהיגים, אנשים בעלי כריזמה.. אך זו סה"כ תפיסה עצמית 🙂

    יש את אלה שזה בא להם בקלות ויש את אלה שצריכים לעבוד על זה יותר, אך בסופו של יום המגבלה היא סה"כ בזיהוי העצמי השגוי שאנשים נוטים לראות, מה לעשות העולם כולו חינך אותנו להיות קטנים, מפוחדים, חשדנים.. כאשר אלו הם התכונות הבולטות בזיהוי העצמי שלנו לא נוכל להתבלט כראוי לעולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לעבור קורס NLP ב-200 שקלים?

אם בא לך לקבל גישה לצילומי וידאו של הכשרות NLP שלמות וקורסי אונליין שיאמנו אותך בחומר הנלמד בעלות חודשית של 200 שקלים בלבד, זה הכפתור עבורך:

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, זה רק ההתחלה!

מה אפשר לקבל מאתנו ב-200 שקלים?

המאמרים הפתוחים מעולים. הם מלאים בכלים פרקטיים שיכולים לשפר לך את החיים. רק שקורסי ה-NLP באתר המנויים שלנו הם כבר ליגה אחת למעלה – הכשרות מלאות ב-NLP וקורסי אונליין שנבנו במיוחד כדי לקחת את כישורי קריאת שפת הגוף, המיומנויות החברתיות והשליטה העצמית שלך לשלב הבא. והמחיר? רק 200 שקלים חודשיים וכל התכנים פתוחים עבורך. מסקרן אותך לדעת על מה מדובר?