בפעם הקודמת, הבאתי 3 טיפים שיפתחו כל מחסום יצירתי וישחררו את היצירתיות שלנו. היום, נענה על שאלה בנושא ניהול זמן שהעלה אבישי: איך יכול להיות שיש אנשים בעבודה שלי שמספיקים הרבה יותר ממני כשאנחנו עובדים אותה כמות של שעות?
כמה שעות פנויות באמת יש לנו להשקיע?
לכולנו יש 24 שעות ביממה. מתוכן, רובנו ישן בין 6 ל-8 שעות. ואז עוד שעה עד שעה וחצי אנחנו אוכלים. ועוד איזו שעה עד שעתיים מתבזבזות על עמידה בפקקים. ובגדול, כל שאר הזמן מוקדש לעבודה, למשפחה ולפנאי שלנו. עד כאן, כולנו יודעים.
רק שמשום מה, יש אנשים שמסוגלים להיות סופר יעילים. וכשאני אומר סופר יעילים, אני לא מתכוון לאלה שעובדים בכל רגע פנוי בהכרח. כי כמות שעות העבודה לא מעידה על ההספק שלנו. אלא דווקא לכמות התוצאות שאנחנו מסוגלים ליצור בזמן שאנחנו עובדים.
כשאני כותב פה "עובדים" אני קצת מטעה אותך. אני לא בהכרח מדבר על העבודה שאנחנו מתפרנסים ממנה. זה יכול להיות גם משהו "מהצד" שאנחנו בונים, כדי להפוך לעסק בהמשך. או למשהו שאנחנו לומדים. ואפילו לתחביב שאנחנו מתמקצעים בו.
מה הקשר בין ניהול זמן לתת מודע שלנו?
אחד העקרונות המעניינים בעולם ה-NLP מכוון אותנו להבין משהו מעניין על התת מודע שלנו: הוא לא יודע "לא לעשות" דברים ובגלל זה מאוד קשה להפסיק להתנהג בצורה לא רצויה. וזה, בגלל משהו מאוד פשוט – הוא צריך הנחיה מה כן לעשות במקום הדבר שאנחנו רוצים להפסיק.
מהרגע שעשינו את הדבר הרצוי, עוד לא יצרנו שינוי. עלינו לחזור על המעשה שוב ושוב. עד שהוא הופך להרגל. ובהדרגה, ההרגל הופך את אותו הדבר ל"מי שאנחנו". הוא הופך להיות קל ופשוט. לא דורש אפילו חשיבה. רק שקודם, זה דורש את החזרות.
במילים אחרות, אם אנחנו רוצים להשתפר, עלינו להתמקד במעשים שלנו. ואם אנחנו רוצים להיות יעילים הרבה יותר, עלינו למקד קודם כל את צורת החשיבה שלנו, כך שתוביל אותנו למקד את המעשים שלנו. וכאן בדיוק נמצא האתגר שאני רוצה להציע לך היום.
אתגר ה-1 על 1
רוב האנשים לא חושב על זה, רק שאנחנו נמצאים בגירעון יצרני. אנחנו צורכים הרבה יותר משאנחנו מייצרים. ואני לא מדבר רק על ההוצאות הכספיות מול השכר שלנו. אלא בכלל. הרבה יותר קל לצרוך משהו שמישהו יצר, מאשר לייצר משהו שאחרים יצרכו.
לדוגמה, הרבה יותר קל לצפות בסדרות, בתכני יוטיוב ובסרטים מאשר ליצור תכני וידאו כאלה בעצמנו. וזה לא רק זה. אנחנו צורכים המון ידע במהלך היום. לא כולו יעיל. רק שאנחנו ממש מופצצים בו. וכדי להרגיל את עצמנו להיות יעילים, אנחנו צריכים להפוך הקערה על פיה.
כאן בדיוק נמצא אתגר ה-1 על 1:
בשלב הראשון, נתחיל ביומיים הראשונים לשים לב לכמות התוכן שאנחנו צורכים. כמה זמן אנחנו קוראים? כמה אנחנו שומעים? כמה אנחנו צופים? ונשתדל לתעד את הזמן הזה, אפשר גם באפליקציית פתקים בטלפון, רק כדי שיהיה לנו קנה מידה עבור האתגר.
עכשיו, חשוב להבין שמדובר בכל סוגי התוכן. זה לא חייב להיות "תוכן-תוכן" כמו מאמרים או פודקאסטים. זה יכול להיות סתם סרטון, שיר או סידרה בטלוויזיה. כל דבר שמישהו אחר יצר ואנחנו צורכים (שומעים, קוראים או רואים).
בגלל זה בשלב השני נתחיל במשך שבוע ליצור ביחס של 1 ל-1. על כל דקה של צריכת תוכן, עלינו לייצר במשך דקה תוכן. ולא משנה איזה, רק כדי ליצור את ההרגל. זה יכול להיות סרטון או תמונה ולשלוח למשפחה. או לכתוב כמה פסקאות של הכנה לתוכן עסקי שאמור לעלות.
מה הקשר בין זה לבין ניהול זמן?
אנחנו כל כך רגילים לצרוך תוכן. לפעמים אפילו שוקעים לתוכו מבלי להרגיש שהזמן עובר. רק שהוא עובר. וככל שאנחנו צורכים יותר תוכן שאחרים יצרו, אנחנו פחות מתמקדים ביצירת התוכן שלנו.
מצד שני, אני לא מייעץ להפסיק לצרוך תכנים של אחרים. זה נדרש. זה נותן השראה. זה לפעמים גם נותן למוח שלנו זמן להשתחרר ולנוח. למלא מצברים. רק שאני ממליץ למנן. ליצור זמן שבו אנחנו צורכים וזמן שבו אנחנו מייצרים. ובצורה הזו, נהפוך להיות הרבה יותר יעילים.
בונוס: מכיוון שזה גם מגביל את כמות התכנים שאנחנו צורכים, האתגר הזה מאפשר לנו גם למקד את התכנים שאנחנו צורכים. הרי אם יש לנו פחות זמן מזה, נצטרך לבחור מראש את התכנים שמהם יותר נהנה. וזה, הבסיס לניהול זמן יעיל במיוחד.
שיהיה לך המשך יום מעולה,
ליאור
6 Responses
שלום ליאור, קראתי ונהנתי מאוד. כיוון החשיבה מעניין. ובחרתי כבר לייצר תוכן ולהגיב בעיקבות המאמר מה שבדרך כלל אני לא עושה.תודה!
המשך יום טוב!
תודה דורית!
תודה רבה ליאור על עוד מאמר מדהים ומעורר השראה!
בכיף, זיו 🙂
תודה ליאור כיון יפה
שמח שאהבת 🙂