חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
concentration

לגזור ולשמור: 13 שיטות פשוטות ולא מוכרות להכפיל את הריכוז בעבודה מול המחשב

היי,

בשבוע שעבר הבאתי 5 עקרונות מעולם תעמולת הבחירות שיעזרו לך למגנט לקוחות לעסק שלך. היום רציתי לגעת בבעיה שמשותפת לרוב האנשים שעובדים מול המחשב ומגלים עד כמה קל לעסוק בכל דבר חוץ מבעיקר.

13 שיטות להכפלת הריכוז בזמן העבודה

מכיוון שאני רוצה להחזיר אותך לעבוד במהירות האפשרית, היום לא נרחיב וניגש ישר לשיטות:

1. להפסיק את העדכון התמידי – מאוד קשה להשאר במיקוד כשכל הזמן דברים קוטעים אותו, במיוחד כשרוב המקרים אינם עניין של חיים ומוות. גם אם נענה למייל או לתגובה בפייסבוק אחרי שעה וחצי זה יהיה בסדר. זה רק מראה שיש לנו עוד דברים בחיים.

2. ליצור מקצבי עבודה – הרעיון במקצבי עבודה הוא להפריד בין זמן העבודה לזמן הפנאי. לכן, נקצה שעה וחצי שבהן נתרכז לחלוטין בעבודה (ללא טלפון/ פייסבוק/ מייל) ולאחריהן חצי שעה שבה נעשה כרצוננו. כך נאלף את המוח שלנו להתרכז בעבודה, בזמן העבודה.

3. לקום, להתמתח ולחזור לעבוד – שינוי פיזיולוגי גורם לשינוי מחשבתי. כשאנחנו קמים, אנחנו משחררים מתח כלוא בגוף (מישיבה בצורה קבועה), מזרימים את הדם ומייצרים יותר אדרנלין. כשנשב, נהיה יותר מרוכזים ועירניים. אם אנחנו מעוניינים באקסטרים אפשר גם…

4. לעבוד על המחשב בעמידה – עמידה זקופה בזמן עבודה מול מחשב מאפשרת זרימת דם מואצת למוח ובכך משפרת את צלילות המחשבה ואת היכולת להתרכז במטלות מורכבות לאורך זמן.

5. לכבות את העכבר – בזמן כתיבה או קריאה, אנחנו לא באמת צריכים כלום חוץ ממקלדת. בזמן העבודה, העכבר מאפשר לנו לברוח לגלישה באינטרנט, לפתיחת תוכנות אחרות או כל דבר אחר. לכן, רצוי לכבות אותו בזמן עבודה ואם אי אפשר, פשוט לנתק מהמחשב.

6. לשתות קצת קפה – השילוב בין הקפאין לנוגדי החמצון הנמצאים בפולי הקפה מגדיל את הריכוז והעירנות. כדי שהקפה באמת ישפיע עלינו רצוי לשים לב שהגוף מתרגל לקפה, כך שרצוי לשתות אותו נקודתית (כלומר לא 10 כוסות ביום), מתי שצריך ולא בזמן קבוע.

7. חוק ה"רק עוד חמש" – כדי לבנות סיבולת, צריך להרגיל את עצמנו לשאוף ליותר. לכן, אם נכוון את עצמנו לכתוב רק עוד 5 שורות, להתקשר לרק עוד 5 אנשים וכן הלאה, נוכל להגדיל בכל יום את היכולת להתמיד ולהשאר מרוכזים בזמן עשייה.

8. לקרוא בצורה סורקת – סריקת שורות מאפשרת לנו לקרוא יותר מהר ולקלוט יותר טוב את המידע. איך נעשה זאת? נקרא את המילה השלישית מתחילת השורה ואז את השלישית מהסוף, בצורה מפתיעה סרקנו את כל השורה. עכשיו אפשר לרוץ עם זה עד סוף הטקסט.

9. להמנע מעוררות מיותרת – השתתפות בויכוח פוליטי, קריאת כתבה מעצבנת וצפיה באתרי פורנו או ספורט מעוררים אותנו רגשית. העוררות הזו לא עוברת מהר, מסיתה אותנו מהעיקר והכי גרוע, גורמת לנו להתמקד בדברים שלא באמת מקדמים את העבודה.

10. לצאת לעבוד בחוץ – כשצריך להתלבש ולצאת מהבית, הגישה שלנו משתנה. בחוץ, אי אפשר "רק ליפול לשנת צהריים", להתחיל להיות מאסטר שף או לבזבז זמן על מטלות הבית. כשאנחנו בחוץ בבית קפה שקט, יותר קל לנו להתמקד רק בעבודה.

11. לנשום – רוב האנשים לא יודעים איך לנשום בצורה שמרווה את הגוף בחמצן ומאפשרת להם להתמקד. כשנרצה להתמקד במשך מספר דקות נבצע את התרגיל הבא:

ננשום נשימה איטית פנימה במשך 4 שניות, נחזיק את האוויר במשך 4 שניות, ננשוף את האוויר במהירות (משהו כמו 2 שניות) ונחכה 2 שניות עד לנשימה הבאה.

12. להבין למה זה מעניין או חשוב – בואו נודה באמת: אנחנו מאבדים ריכוז כי זה לא מעניין. באמצע מרתון קניית נעליים או משחק כדורגל אנחנו לא מאבדים ריכוז. אם נבין מה מאתגר ומרתק או מה חשיבות הדבר אותו אנחנו עושים, יהיה לנו קל יותר להתרכז.

13. להתרכז במה שאנחנו עושים – בזמן עשייה, כשאנחנו חושבים איך מה שאנחנו עושים מרגיש לנו, אנחנו עסוקים בהשוואות ולכן קל לנו לנדוד לעשות דברים אחרים. אם נתרכז רק בפעולה הטכנית הבאה שעלינו לעשות, נוכל להשאר מרוכזים בקלות.

זהו להיום, עכשיו מסקרן אותי לשמוע בתגובות פה למטה, מה דעתך על המאמר ואילו תובנות קיבלת ממנו?

שבוע מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

10 תגובות

  1. ממש לא הבנתי את נושא הסריקה !
    " לקרוא בצורה סורקת – סריקת שורות מאפשרת לנו לקרוא יותר מהר ולקלוט יותר טוב את המידע. איך נעשה זאת? נקרא את המילה השלישית מתחילת השורה ואת השלישית מהסוף, בצורה מפתיעה סרקנו את כל השורה. עכשיו אפשר לרוץ עם זה עד סוף הטקסט."
    אם קוראים קטע שהוא חדש לנו, איך נוכל לקלוט מה קראנו?
    זו שיטה לקריאה מהירה?
    בבקשה הסברים…….

    1. כל הכבוד על הזיהוי – זו אכן טכניקה לקריאה מהירה.

      בזמן קריאת מילה במשפט, העין קולטת גם את 2 המילים שלפניה וגם את 2 המילים שלאחריה. אם את מתחילה מהמילה הראשונה, את למעשה "מבזבזת" את האיזור הימני שליד המילה וקולטת רק את 2 המילים הנוספות מהצד השמאלי.

      בזמן שהעין קופצת מהמילה השלישית מההתחלה אל המילה השלישית מהסוף, העין משלימה את המילים החסרות כדי לחבר את המשפט.

      ברגע שעושים את זה בצורה מודעת כמה פעמים, פתאום קל יותר לסרוק את העמוד עד הסוף בשניות.

      יום מעולה,
      ליאור

  2. שלום ליאור,
    מאמר מעולה.
    אשמח לקבל טיפים או טכניקות נ.ל.פ כיצד ואיך להפסיק עם הרדיפה הזו אחרי עדכון תמידי מסעיף 1. וכיצד "לנקות את הראש" כדי באמת להתרכז בעבודה או במשהו אחד ואחד בלבד שאנו עושים כי אני נוטה בהרבה מיקרים להתפזר.
    תודה,
    שי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, בשבוע הבא נפתיע אותך!

זה הזמן להירשם לרשימת התפוצה שלנו

בכל שבוע, אנחנו מעלים מאמר חדש על שפת הגוף, תת המודע, NLP והשימוש בפסיכולוגיה יישומית כדי לשפר את החיים שלנו. אם בא לך שנעדכן אותך כשעולה מאמר חדש, כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האימייל שלך בשדה הבא וללחוץ על הכפתור: